Ο κύκλος των συνεντεύξεων με Έλληνες δημιουργούς και developers εφαρμογών συνεχίζεται με την ομάδα Frogsy, η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του νέου match-3 game με όνομα Gift Panic και εδρεύει στη Κύπρο.  Η πολυμελής ομάδα «ανακρίνεται» από τον Νίκο Μουστάκα και εμείς μαθαίνουμε πως προέκυψε η συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, πόσο βοήθησε το περιβάλλον στη Κύπρο να αναπτυχθεί η εταιρεία και ποιο είναι το secret sauce πίσω από το app που δημιούργησαν.

Διαβάστε επίσης: Το Gift Panic είναι το νέο puzzle παιχνίδι το οποίο ήρθε για να αντικαταστήσει το πολυπαιγμένο και κορεσμένο candy crush!

 

Συστηθείτε στο κόσμο του διαβάζει αυτή τη συνέντευξη, την ομάδα που στελεχώνει τη Frogsy και με τι ασχολείται η εταιρεία από τη πρώτη μέρα λειτουργίας της;

H Frogsy ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και σήμερα αποτελείται από 18 άτομα. Η εταιρεία ασχολείται με την δημιουργία υψηλής ποιότητας παιχνιδιών που σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους με τον ποιο άμεσο τρόπο. Βασικά ιδρυτικά μέλη της εταιρείας αποτελούν οι Peter Lazou (CEO), Robert Olsson (Excecutive Director- Chief Technologist) και Johan Boger (Chief Information Security Officer). Η εταιρεία δεν μπορεί να παραλείψει όμως και την αναφορά στο κάθε μέλος της ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον Κυριάκο Καφά, Γιάννη Ξανθό, Στέλιο Πάλλη, Αντρέα Παπαφίγγο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, καθώς επίσης τη Σάββια Μαδέλλα, Φρόσω Λεβέντη, Πέτρος Χαραλάμπους, Σάρα Χωραττίδου, Θίσμπη Σάββα, Μάριος Αντρέου, Γιωργούλλα Ηρακλίδου, Γιώργος Ερακλέους, Αλέξης Νικολάου και Άριστος Αριστοδήμου, οι οποίοι αποτελούν τα μέλη της ταλαντούχας ομάδας μας.

 

Έχετε συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου για τη μουσική που ντύνει το Gift Panic. Πως προέκυψε κάτι τέτοιο;

Η συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου προέκυψε μέσα από την ανάγκη της Frogsy για τελειότητα.

Είχαμε τότε θυμάμαι σχεδόν έτοιμο το Gift Panic και προς έκπληξη μας, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ’ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε. Έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο, όπως η μουσική. Γι’ αυτό επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.

Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

 

Κατά πόσο βοήθησε το γεγονός ότι η Frogsy έχει την έδρα της, στην Κύπρο και τι ρόλο έπαιξαν οι οικονομικές συνθήκες εκεί στα βήματα της εταιρείας στο χώρο του επιχειρείν;

Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος παρά την οικονομική κρίση και το αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να είχε για το νησί και το χώρο των επιχειρήσεων, δεν παύει να έχει και τα προτερήματα της.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η χαμηλή φορολόγηση, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα πρώτα βήματα κάθε εταιρείας.

Επίσης, η καλή γεωγραφική της θέση, η πληθώρα επιλογών περί πνευματικής ιδιοκτησίας που προσφέρει, αλλά και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, είναι μερικοί από τους λόγους που καθιστούν την Κύπρο ένα πολύ καλό επαγγελματικό προορισμό.

Frogsy Team

 

Η Κύπρος είναι μια χώρα φιλική απέναντι σε νέες εταιρείες και Start ups που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας;

Όπως σας έχω αναφέρει, η Κύπρος θεωρείται πόλος έλξης τόσο για κυπριακές αλλά και διεθνή εταιρείες start-up. Η κυπριακή κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την start-up κοινότητα, μέσω διάφορων επιχορηγήσεων που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση και τη στήριξη τους. Θεωρώ την Κύπρο, ιδιαίτερα Ακαδημαϊκά ικανή χώρα και πιστεύω οι νέοι στις μέρες μας χρειάζονται αυτή τη στήριξη για να μπορέσουν να κάνουν την διαφορά.

 

Πόσο χρόνο πήρε στην ομάδα η υλοποίηση του Gift Panic; Φοβηθήκατε την άμεση σύγκριση με το παγκόσμιο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Candy Crush;

Η υλοποίηση του Gift Panic πήρε σχεδόν 2 χρόνια. Νομίζω η σύγκριση μας με ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια  παγκοσμίως, όπως είναι το Candy Crush, περισσότερο μας τιμά απ’ όσο μας τρομάζει. Πιστεύουμε στον υγιή ανταγωνισμό μιας και αυτός σε κρατά σε εγρήγορση και απλά σε κάνει καλύτερο.

 

Ποια λειτουργία πιστεύετε είναι αυτή που κάνει το Gift Panic να ξεχωρίζει; Με λίγα λόγια πείτε μας το secret sauce πίσω από το app.

Αυτό που κάνει το Gift Panic να ξεχωρίζει είναι το διαφορετικό gameplay που έχει.

Η διαγώνια κίνηση που κάνει την διαφορά, είναι κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο match-3 παιχνίδι, δίνοντας στο χρήστη μια εντελώς καινούργια εμπειρία παιχνιδιού.

Αυτό και άλλα πολλά που προτιμάμε να αφήσουμε τους χρήστες να ανακαλύψουν από μόνοι τους.

 

Στην Ελλάδα η εφαρμογή έγινε αρεστή κυρίως ανάμεσα σε γυναίκες. Πιστεύετε ότι είναι ένα δραστήριο κοινό για εφαρμογές τέτοιου είδους; Τι λένε τα δικά σας στατιστικά;

Είναι αλήθεια ότι ένα ψηλό ποσοστό των χρηστών μας είναι γυναίκες. Αυτό, νομίζω, οφείλεται στο ότι οι γυναίκες προτιμάνε τα puzzle games, ενώ οι άντρες προτιμάνε τα παιχνίδια στρατηγικής.

Συνέντευξη Frogsy

 

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε ανθρώπους που ασχολούνται με το mobile development; Είστε ανοιχτοί σε επαγγελματικές συνεργασίες;

Υπομονή, επιμονή και να μην επαναπαύονται. Να γίνονται συνεχώς updated σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το mobile gaming και να επιζητούν πάντα το καλύτερο σε ότι κάνουν.

Σχετικά με επαγγελματικές συνεργασίες, φυσικά και είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και ιδέες, εάν αυτές συμβαδίζουν με αυτό που κάνουμε.

 

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια για το μέλλον; Να περιμένουμε κάτι καινούργιο και τι έχετε να πείτε στους επισκέπτες του Appview.gr;

Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο στη Frogsy. Πρόσφατα η εταιρεία προέβη σε μια συνεργασία με στόχο την δημιουργία ενός παιχνιδιού εκμάθησης που αφορά τον ακαδημαϊκό τομέα των τραπεζών. Αυτά για την ώρα! Στον κόσμο του Appview.gr θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη τους, γιατί είναι μια συνεχής επιβεβαίωση πως τίποτα απ’ όσα κάνουμε δεν πάει χαμένο. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους νέους και κάνουμε πανικό παίζοντας Gift Panic!

Συνέντευξη Frogsy

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!