Και εκεί λοιπόν που στη παρουσίαση της Google όλοι παρακολουθούσαν τα καινούργια μοντέλα της Nexus, η Google μας παρουσίασε δυο καινούργιες Chromecast συσκευές.  Φυσικά η ύπαρξη τους δεν μας εξέπληξε ιδιαιτέρως, καθώς πολλά μέρη της παρουσίασης είχαν διαρρεύσει.  Παρόλα αυτά πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις δυο αυτές συσκευές Chromecast, ένα stick δεύτερης-γενιάς που μεταδίδει βίντεο, και ένα Chromecast Audio dongle που είναι σε θέση να μεταδίδει ασύρματα μουσική σε οποιοδήποτε ηχείο με ένα 3,5 m.m auxiliary jack.

Όσον αφορά το Chromecast που έχει ως λειτουργία την μετάδοση βίντεο, δύο είναι οι βασικές ομοιότητες με το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2013. Αρχικά συνδέεται στο πίσω μέρος της τηλεόρασης στην θύρα του HDMI και μεταδίδει το περιεχόμενο από την εφαρμογή του Chromecast από το κινητό στην τηλεόραση. Επιπλέον κοστίζει και αυτό $35 (γύρω στα 31,50 ευρώ δηλαδή) κάτι που το καθιστά φθηνότερη επιλογή από τις συσκευές streaming της Apple και Amazon.

Διάβασε επίσης: Nexus 6P : Χαρακτηριστικά  και Τιμή! 

Ας μιλήσουμε τώρα για τις βελτιώσεις. Αρχικά, ίσως η σημαντικότερη βελτίωση που προσέφερε η Google είναι ότι τώρα πια το Chromecast υποστηρίζει και μοντέρνες Wi-Fi streaming προδιαγραφές. Φυσικά αυτό οφείλεται στο ότι, σε αντίθεση με το πρώτο Chromecast, το καινούργιο έχει εξοπλιστεί με τρεις διαφορετικές κεραίες. Επιπροσθέτως, το καινούργιο Chromecast υποστηρίζει πλέον πολύ περισσότερες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων και των Netflix, Sling TV, Discovery, Google Photos, και DirecTV NFL Sunday Ticket.

Μεταξύ άλλων, η συσκευή εξοπλίστηκε και με μια καινούργια λειτουργία το “Fast Play” που επιτρέπει την μετάδοση περιεχομένου μιας εφαρμογής χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να μπει στην διαδικασία σύνδεσης. Τέλος, ας αναφέρουμε και την καινούργια εμφάνιση της συσκευή. Πιο συγκεκριμένα η συσκευή αποτελείται από ένα δίσκο ο οποίος κρέμεται από ένα μακρύ και ευέλικτο HDMI καλώδιο. Έτσι η συσκευή δεν παρεμποδίζει τα καλώδια της τηλεόρασης και καθιστά την συσκευή πιο εργονομική.

Σε γενικό επίπεδο η Google έλυσε μεγάλο μέρος προβλημάτων και βελτίωσε άλλα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε την αντίδραση της αγοράς.Πηγή : The Verge

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.