Η αγαπητή μας Google αποφάσισε να διευκολύνει την πρόσβαση και την περιήγηση στο Google Play με ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση του. Η αναβάθμιση αυτή θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις συσκευές Android σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, για αυτό ας πάρουμε μια κλεφτή ματιά στο τι θα ακολουθήσει για να είμαστε προετοιμασμένοι!

Δείτε επίσης:Τα καλύτερα παιχνίδια της εβδομάδας #4

το Google Play

Βελτιωμένα φίλτρα αναζήτησης προσφέρει το Google Play Store

Με την πρώτη ματιά, βλέπουμε ότι το Play Store άλλαξε ριζικά μετά από πολύ καιρό, αφού αποφάσισε να χωρίσει τα περιεχόμενα του σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές, οι “APPS & GAMES” και “ENTERTAINMENT” περιέχουν τις top εφαρμογές, προτιμήσεις συντακτών, παιχνίδια και μουσική, βιβλία, περιοδικά, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα πάνω από τις δύο αυτές καρτέλες θα εμφανίζεται κάθε φορά, ανάλογα με την καρτέλα που βρισκόμαστε, και το top seller της.
Ακόμα, η περιήγηση στο Google Play Store θα γίνεται με οριζόντιο scroll και όχι κάθετο όπως συνηθιζόταν, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο πιο εύκολο είναι το πρώτο, ειδικά όταν είμαστε εν κινήσει. Τέλος, Google ταυτόχρονα, προσπαθεί να αλλάξει και να βελτιώσει τις προτάσεις που εμφανίζονται σε κάθε χρήστη.

Όσοι βιάζεστε για την ανανέωση, χαλαρώστε, μόλις φτάσει και στη χώρα μας, θα ενημερωθείτε από το android σας, δε χρειάζεται να ψάχνετε πώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε πιο εύκολα κτλ. Αλλά αυτό δε σας εμποδίζει να μας αφήσετε σχόλιο για το τι άλλο περιμένετε να μας επιφυλάσσει η Google στο μέλλον!

 

Πηγές: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!