Αναστάτωση προκάλεσε η παρουσίαση του νέου smartphone One A9 της HTC στον κόσμο της τεχνολογίας λόγω της εμφάνισης του. Όπως πολλοί επισήμαναν, το νέο αυτό smartphone μοιάζει με κλώνο του iPhone 6. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο όσο και να το θέλεις να μην το παρατηρήσεις.

Διάβασε επίσης: Τα καινούργια emoji ήρθαν μαζί με το iOS 9.1 

smartphone One A9

Η HTC φυσικά το αρνήθηκε και μάλιστα δήλωσε ότι η ίδια η Apple αντέγραψε το σχέδιο της κεραίας της. Παρόλα αυτά λίγοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν την HTC καθώς υπάρχουν γεγονότα που αποδεικνύουν το αντίθετο. Αρχικά, πριν από ένα μήνα η ίδια η HTC δήλωσε ζημίες ύψους $160 εκαττομυρίων. Ως άμεση λύση αποφασίζεται η σχεδίαση ενός καινούργιου, πρωτοποριακού και εργονομικού κινητού. Έτσι λοιπόν, μπορεί κανείς να θεωρήσει σύμπτωση το ότι η HTC αποφάσισε ο σχεδιασμός της συσκευής, πάνω στην οποία έχουν ποντάρει πολλά, να είναι τέτοιος ώστε να μοιάζει αρκετά με του iPhone;

smartphone One A9

Διαφημιστικό τρικ για την προώθηση του smartphone One A9 χαρακτηρίζουν πολλοί την κίνηση αυτή

smartphone One A9

Το σενάριο δεν είναι άγνωστο και έχει συμβεί παλαιότερα και από διάφορα μοντέλα της Samsung. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η HTC είχε την ανάγκη το καινούργιο της μοντέλο να προκαλέσει αίσθηση. Έτσι, με λίγη προσπάθεια εκ μέρους της, το μοντέλο δέχεται διαφήμιση (έστω και αρνητική, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα η αντί-διαφήμιση αποτελεί καμιά φορά το καλύτερο είδος διαφήμισης) και όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα είναι γνωστό στον καταναλωτή.

Προφανώς η κυκλοφορία του συγκεκριμένου μοντέλου αποτελεί μια ριψοκίνδυνη κίνηση εκ μέρους της HTC που μπορεί καταλήξει είτε ως φιάσκο είτε ως επιτυχία…

Πηγή: 1,2,3

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.