Είναι από τις φορές που χαίρομαι που έχω Nexus 5. Ειδικά όταν είδα την ειδοποίηση ότι μπορώ να εγκαταστήσω το Android 6.0 Marshmallow στο Nexus. Ας δούμε λοιπόν μαζί, τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει ίδιο στη συσκευή μας, με μια πρώτη επαφή…

Αρχικά, μόλις γίνεται το update, μας πετάει στην οθόνη κλειδώματος, οποία είναι η ακόλουθη:

Marshmallow στο Nexus

Δύο είναι τα βασικά πράγματα που παρατηρούμε ότι έχουν αλλάξει. Αρχικά, έχει αλλάξει η γραμματοσειρά της ώρας και της ημερομηνίας. Μετά, κάτω αριστερά, αντί να έχει συντόμευση για τηλέφωνο όπως είχε το Lollipop, έχει συντόμευση για το “Ok Google”.

Διάβασε επίσης: Android Marshmallow από την επόμενη εβδομάδα για τα Nexus 

Προχωράμε λοιπόν. Ξεκλειδώνοντας το κινητό, δε βλέπουμε με την πρώτη καμία αλλαγή. Πρώτη κίνηση είναι να κατεβάσουμε το scroll down με τις βασικές ρυθμίσεις.

Marshmallow στο Nexus

Bingo! Υπάρχει μια καινούρια επιλογή, η “Μην ενοχλείτε”. Με αυτήν επιλέγετε τι ειδοποιήσεις θέλετε να σας έρχονται (αν θέλετε) και για πόση ώρα θέλετε να ισχύσει αυτή η ρύθμιση.

Το μενού παραδόξως παραμένει ίδιο, και χρώματα και εικονίδια. Παρ’όλα αυτά, μετά την εγκατάσταση του Marshmallow, εντόπισα μία καινούρια εφαρμογή, τη “Messenger”, η οποία είναι η καινούρια εφαρμογή της Google για SMS, MMS. Δυστυχώς δεν έχει το chat του google όπως είχε το Ηangouts. Παρ’όλα αυτά, δεν είναι από την αρχή η προεπιλεγμένη εφαρμογή, πρέπει εσείς να το επιλέξετε για να γίνει. Άρα είναι στο χέρι σας.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τι καινούριο θα βρούμε άραγε στο Android κινητό μας τώρα; Για ρίξτε μια ματιά…

Marshmallow στο Nexus

Υπάρχει μια καινούρια επιλογή, που ονομάζεται “Μνήμη”. Αυτή μας δείχνει κατά μέσο όρο πόση μνήμη έχει καταναλωθεί σε ένα χρονικό διάστημα από τις εφαρμογές και πόση μας απομένει. Άρα αν δείτε ότι αργεί το κινητό σας δίχως λόγο, ίσως εδώ να βρείτε τι φταίει πραγματικά!

Και φτάσαμε στο αγαπημένο μου σημείο στις ρυθμίσεις. Το λογότυπο. Κάθε φορά που αναβαθμίζω τη συσκευή μου, η πρώτη δουλειά που κάνω είναι να δω τι σκέφτηκε πάλι η Google για το Android και το γλυκό που έχει ως έκδοση. Απογοητεύτηκα λίγο που είδα πάλι Flappy Android/Bird. Το καλό είναι ότι είναι εμφανώς ευκολότερο από αυτό του Lollipop και έχει ένα ακόμα επίπεδο δυσκολίας, επιτρέποντας σου να παίζεις με 2 ταυτόχρονα. Δε με πιστεύετε; Έχω αποδείξεις!

Marshmallow στο Nexus

Marshmallow στο Nexus

Marshmallow στο Nexus

Αν θέλετε να δείτε κι εσείς αυτήν την εικόνα, πάτε Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο και πατάτε πολλές φορές συνεχόμενες το “Έκδοση Android”.

Αυτό ήταν λοιπόν με μία πρώτη ματιά το Marshmallow που τόσο πολύ περιμέναμε. Να πω την αλήθεια, νόμιζα ότι θα είχε περισσότερες αλλαγές όσον αφορά τα εικονίδια ή το μενού αλλά δεν πειράζει, ίσως έχει άλλα κρυφά ταλέντα που θα τα ανακαλύψουμε εν καιρώ. Αν βρείτε εσείς κάποιο, μη διστάσετε να το γράψετε με σχόλιο (ή αν περάσετε το ρεκόρ μου στο flappy android)!

Πως φάνηκε το Marshmallow στο Nexus?

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!