Ο Peng Cheng, ιδρυτής της εφαρμογής PAUSE, αναφέρει κατά την παρουσίαση της εφαρμογής:

Η ανθρώπινη συγκέντρωση έχει μετατραπεί σε ένα σπάνιο αγαθό την εποχή της συνεχούς συνδεσιμότητας και διέγερσης που παρέχει η μοντέρνα τεχνολογία.

Όντως οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και οι συνεχείς εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα άγχους και στρες τα οποία ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί να μειώσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως αντιπερισπασμό. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λύση αυτή μάλλον διογκώνει το πρόβλημα παρά το ελαττώνει. Εδώ παίρνει μέρος η εφαρμογή PAUSE η οποία έχει ως σκοπό την απαλλαγή του στρες και την ψυχική γαλήνη.

Διάβασε επίσης: Είναι το Surface Book το απόλυτο laptop? 

Η διαδικασία μέσω της οποίας η εφαρμογή έχει ως στόχος να κάνει το χρήστη να ηρεμήσει και να επανακτήσει την συγκέντρωση του είναι απλή. Αρχικά η εφαρμογή αρχίσει να αναπαράγει ήχους του φυσικού περιβάλλοντος. Μετά πρέπει να τοποθετήσεις το δάχτυλο σου στην οθόνη έτσι ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται ένα μικρό κυκλικό σχήμα το οποίο μοιάζει με σταγόνα. Η ‘’σταγόνα’’ αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια που το δάκτυλο σου ακουμπάει και κινείται πάνω στην οθόνη του κινητού πάλλεται και μεγαλώνει, ενώ ταυτοχρόνως οι ήχοι συνεχίζονται.

Οι  δημιουργοί της PAUSE App συνιστούν στον χρήστη να κλείσει τα μάτια, ώστε να αποκλείσει το εξωτερικό περιβάλλον.

PAUSE

Σε περίπτωση που φυσικά ο χρήστης αφαιρεθεί, και είτε σταματήσει να κινεί το δάχτυλο του είτε το αφαιρέσει τελείως από την οθόνη, τόσο η αναπαραγωγή ήχου αλλά και εικόνας θα σταματήσει. Η εφαρμογή έχει δοκιμαστεί και με επιστημονικά τεκμήρια έχει αποδειχθεί ότι είναι όντως σε θέσει να μειώσει την εγκεφαλική υπερδιέγερση. Δοκιμάστε την και εσείς και πείτε μας τη γνώμη σας!

Τέλος να τονίσουμε ότι η εφαρμογή PAUSE είναι διαθέσιμη για iOS.Πηγή φωτογραφιών : The Next Web , Tech Crunch

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.