Όλοι οι τομείς της ζωής μας έχουν επηρεαστεί με την εξέλιξη των smartphone μιας και για όλα υπάρχει η κατάλληλη εφαρμογή. Ο τομέας όμως που έχει μεταμορφωθεί εντελώς είναι τα ταξίδια, καθώς υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που μπορούν να τα κάνουν πιο οργανωμένα, φθηνά και πάνω απ’ όλα ευχάριστα.
Ανεξάρτητα από το είδος(διακοπές ή επαγγελματικό) και τον προορισμό(εσωτερικό ή εξωτερικό) του ταξιδιού σας μαζί με τα απαραίτητα που θα βάλετε στην βαλίτσα, μην ξεχάσετε να κατεβάσετε στο κινητό σας τις παρακάτω εφαρμογές.

Skyscanner:

Είναι το κατάλληλο εργαλείο αφού όπως καταλαβαίνετε από το όνομα της υπηρεσίας,  σκοπός του είναι να σας βρει την καλύτερη τιμή των εισιτηρίων του ταξιδιού σας. Το Skyscanner σαν εφαρμογή σας δίνει την εφαρμογή να παρακολουθείτε την τιμή των πτήσεων του ταξιδιού σας και σας ενημερώνει όποτε υπάρχει κάποια αλλαγή της τιμής.
Απαραίτητο για να βρείτε φθηνά εισιτήρια!


Android    iOS

 

 

Hotel Tonight:

Το Hotel Tonight όπως προδίδει το όνομα του θέλει κάνει την ζωή εύκολη σε αυτούς που τους έτυχε το απρόοπτο και έχασαν μια πτήση ή κανόνισαν τελευταία στιγμή ή έπρεπε να κάνουν απρογραμμάτιστο ταξίδι. Η εφαρμογή εμπεριέχει ξενοδοχεία απ’ όλες τις πόλεις του κόσμου με προσφορές δωματίων αν κάνετε κράτηση την τελευταία στιγμή ή στο χρονικό διάστημα της μιας βδομάδας.
Απαραίτητο για τα αναπάντεχα!

Android    iOS

 

 

Airbnb:

Πρόκειται για την εφαρμογή της υπηρεσίας Airbnb και κάνει την εύρεση καταλύματος ευχάριστη και πιο εύκολη. Αν δεν έχετε ακούσει για την Airbnb, ευκαιρία να το ψάξετε καθώς συμφέρει οικονομικά για τις παρέες αλλά ανοίγει και νέους ορίζοντες στα ταξίδια σας.
Απαραίτητο για τους εναλλακτικούς και τους φοιτητές.

Android    iOS

 

 

Wifi-finder:

Αν κάνετε ταξίδι στο εσωτερικό θα είστε καλυμμένοι όσον αφορά την επικοινωνία σας και την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όταν όμως ταξιδεύετε στο εξωτερικό τα δεδομένα σας(mb για το διαδίκτυο) δεν λειτουργούν. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία να ξέρετε που έχει ανοιχτό wifi στο μέρος που είστε ώστε να μην τρέχετε από καφετέρια σε καφετέρια!
Απαραίτητο για όλους!

Android    iOS

 

 

Citymapper:

Ο χάρτης και τα ταξίδια πάνε μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Maps μιας και είναι προ εγκατεστημένο στο smartphone σας αλλά αν θέλετε μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση(ή αν θέλετε να το παίξετε ψαγμένος/η στους συνταξιδιώτες σας) δοκιμάστε το Citymapper. Διαθέτει δρομολόγια ακριβείας για όλες τις μεγάλες πόλεις και δυνατότητα λήψης του χάρτη που θέλετε ώστε να είναι διαθέσιμος και όταν είστε offline.
Απαραίτητο για όλους!


Android    iOS

 

 

Foursquare:

Για να απολαύσετε την διαμονή σας στην πόλη που έχετε επισκεφτεί πρέπει να ξέρετε και που να πάτε και δεν αναφέρομαι στα αξιοθέατα. Με το Foursquare θα ανακαλύψετε τα καλύτερα μαγαζιά και μέρη για φαγητό, ποτό και διασκέδαση με βάση την βαθμολογία και τα σχόλια που έχουν προηγούμενοι πελάτες.
Απαραίτητο για όλους!

Android    iOS

 

 

Foodspotting:

Όπως μπορείτε να καταλάβετε πρόκειται για μια εφαρμογή αποκλειστικά για φαγητό και αν γυρνάτε όλη μέρα εξερευνώντας την πόλη σίγουρα θα θελήσετε μετά ένα καλό γεύμα. Η εφαρμογή δεν βρίσκει μόνο τα κατάλληλα εστιατόρια γύρω σας αλλά παρουσιάζει τα γεύματα τους καθώς και την κριτική που τους έχει γίνει.
Απαραίτητο για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Android    iOS

TripAdvisor:

Last but not least, που λένε και οι ξένοι, το TripAdvisor πρόκειται για την εφαρμογή που Τα κάνει όλα και συμφέρει. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι που είναι να κάνετε και για τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε ώστε να οργανωθείτε καλύτερα. Πέρα από τα βασικά αξίζουν οι λειτουργίες “Δραστηριότητες” και “Γειτονιές” καθώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Απαραίτητο για όλους.

Android    iOS

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!