Μπήκε η άνοιξη (ή τουλάχιστον έτσι λένε τα ημερολόγια μας, γιατί ο καιρός δεν λέει να αποφασίσει) και τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλιά κελαηδούν, ο ήλιος λάμπει και τα πρώτα ζευγαράκια της άνοιξης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Και εκεί που το χειμώνα το έπαιζες άνετος και έλεγες καλύτερα μόνος και ζούσες την έξαλλη εργένικη ζωή, με το που βγει λίγο ο ήλιος, μια παράξενη ζήλια και μοναξιά αρχίζει να κατακλύζει κάθε μη δεσμευμένο άνθρωπο στην χώρα αυτή. Μην φοβάστε όμως! Κάναμε την έρευνα μας και βρήκαμε τις καλύτερες εφαρμογές γνωριμιών, οι οποίες θα βρουν το άλλο σου μισό, ή τουλάχιστον θα σου εξασφαλίσουν ένα ραντεβού.

 

Δείτε επίσης: Τι έχει το Galaxy S7 που δεν έχει το iPhone 6s

 

1. Tinder

Ίσως να μιλάμε για τον βασιλιά των dating apps. Η ιδέα πίσω από το Tinder είναι απλή. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις τότε κάνεις swipe δεξιά και αν όχι αριστερά. Στην αρχή δημιουργείς το προφίλ σου, το οποίο εφοδιάζεις με φωτογραφίες, την ηλικία σου, το φύλο σου και κάποια ενδιαφέροντα σου. Μετέπειτα, πηγαίνοντας στα Recommendations, η εφαρμογή με βάση το προφίλ σου, θα προτείνει διάφορα προφίλ χρηστών στην περιοχή σου. Αν το άτομο του οποίο έκανες swipe δεξιά κάνει επίσης swipe δεξιά στο δικό σου προφίλ, τότε θα είσαστε σε θέση να ανταλλάξετε μηνύματα και να γνωριστείτε καλύτερα. Ξεκινήστε το swiping!

Κατέβασε την εφαρμογή Tinder για iOS και Android.

 

2. Hinge

Η εφαρμογή Hinge αφορά τα άτομα τα οποία δεν θέλουν να μπλέξουν με εντελώς άγνωστους ανθρώπους. Ο χρήστης συνδέεται μέσω του λογαριασμού του στο Facebook και δίνει πληροφορίες όπως ενδιαφέροντα, τοποθεσία, σεξουαλικές προτιμήσεις και ηλικία. Μετά την δημιουργία του προφίλ, η εφαρμογή σκανάρει όλους τους φίλους του χρήστη στο Facebook και διαλέγει αυτούς που πιστεύει ότι μπορεί να ταιριάζετε. Μην ξεχνάτε ότι το άτομο που θα σας προτείνει η εφαρμογή είναι φίλος σας στο Facebook, οπότε μην παραφερθείτε.

Κατέβασε την εφαρμογή Hinge για iOS και Android.

 

Τι είναι Dating Apps και οι εφαρμογές γνωριμιών; Τρώγεται;

via GIPHY

 

3. Grindr

Το Grindr αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για ομοφυλόφιλους. Η εφαρμογή αυτή αποτέλεσε την πρώτη ύλη για πολλές εφαρμογές γνωριμιών (ο όλος σχεδιασμός του Tinder έχει εμπνευστεί από την εφαρμογή αυτή), καθώς συνδύασε την προβολή προφίλ, την απόρριψη ή και αποδοχή ενός προφίλ και την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών με αμοιβαία αποδοχή προφίλ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την δημιουργία προφίλ και μετά προβολή προφίλ ατόμων στην ίδια περιοχή με εσένα τα οποία μπορείς να απορρίψεις ή και να αποδεχτείς. Αν σε αποδεχτεί και το άλλο άτομο η επικοινωνία ξεκινάει!

Κατέβασε την εφαρμογή Grindr για iOS και Android.

 

4. Hitch

Αν όλες σου οι επιλογές ερωτικού συντρόφου έχουν καταλήξει σε καταστροφές και πολλές φορές οι φίλοι σου έχουν εκφράσει την επιθυμία να σε χαστουκίσουν για τις επιλογές σου, τότε η εφαρμογή αυτή είναι για εσένα, καθώς είναι από τις λίγες εφαρμογές που οι φίλοι του χρήστη διαλέγουν διάφορα προφίλ που πιστεύουν ότι θα ταιριάζουν στο φίλο τους. Η διαδικασία είναι απλή. Συνδέεσαι μέσω του προφίλ σου στο Facebook και μετέπειτα ψάχνεις τα διάφορα προφίλ που σου εμφανίζει η εφαρμογή. Αν βρεις κάποιο που νομίζεις ότι θα ενδιέφερε κάποιο φίλο σου δεν έχεις παρά να το προτείνεις σε αυτό μέσω ενός Hitch. Αν βρεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, μπορείς να ζητήσεις από κάποιο άλλο φίλο σου να σας στείλει ένα Meet Suggestion. Εδώ θα δοκιμαστούν οι δυνατές φιλίες!

Κατέβασε την εφαρμογή Hitch για iOS και Android.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.

  • VStreet

    Update 2017
    Τα καλύτερα date sites στην Ελλάδα και στην Κύπρο
    http://www.dodalife.com

  • marc maloou

    Καλημέρα το Jeempo , http://2track.info/xbko , είναι δροσερό , ποιοτικό , με αληθινά προφίλ και απευθείνεται σε Έλληνες χρήστες.