Χωρίς να θέλω να θίξω καμία προσωπικότητα και θα καταλάβετε σύντομα γιατί, ας δούμε τα καλύτερα apps για τη κάμερα σας άρα και για τις φωτογραφίες σας. Μήπως, λέω μήπως πήραμε με μία ευκολία αγκαζέ όποια DSLR βρήκαμε μπροστά μας, όπως και οι πολιτικοί με μία θεωρητική ευκολία σκίζουν τα μνημόνια στο διάβα τους ένα πράγμα, ξεχνώντας ότι για να αποτυπώσεις τη στιγμή με έναν καλοστεκούμενο τρόπο χρειάζεται και μια υποτυπώδη τεχνική(;). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σας κόψω τα φτερά. Εδώ θα βρείτε τις εφαρμογές που θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη και θα καταφέρετε να κρατήσετε ζωντανό το πάθος για το photoshooting μέσα από τη κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου. Κατά τη γνώμη μου, αποτελούν εργαλεία φωτογραφίας, χωρίς να μπαίνουμε στα χωράφια των επαγγελματιών. Έξι εφαρμογές, έξι λόγοι να λατρέψουμε τις ικανότητες της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας. Συνεχίστε να χαρίζετε στους φίλους σας, στα social media ωραίες στιγμές.

 

Vignette

vignette-camera-app-min

Με πάνω από 70 φίλτρα η εφαρμογή Vignette αποτελεί το τέλειο εργαλείο ώστε να δημιουργήσετε πολλά εφέ στις φωτογραφίες σας. Επίσης είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο camera app, το οποίο διαθέτει ψηφιακό ζουμ, time-lapse, χρονοδιακόπτη και πολλά άλλα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (Google Play)  

 

Retrica

Μπορεί να έγινε γνωστή μέσα από τους φανατικούς των selfies αλλά η εφαρμογή Retrica δεν παύει να προσφέρει έναν ιδανικό τρόπο για να δημιουργήσετε, με πραγματικού χρόνου φίλτρα, Vintage φωτογραφίες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα φίλτρα είναι σχεδιασμένα με επαγγελματικό τρόπο και είναι τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που θα συναντήσετε. Βέβαια τα 25 από τα 80 θα πρέπει να τα ξεκλειδώσετε πληρώνοντας ένα μικρό πoσό.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play)  

 

XnRetro

xnretro-camera-app

Η εφαρμογή XnRetro θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο καλύτερος δωρεάν Vintage Photo Editor. Το app παρέχει ευκολία στην επεξεργασία φωτογραφίας και ο συνδυασμός φίλτρων και εφέ το καθιστούν το καταλληλότερο για τη προσθήκη μιας Vintage χροιάς.  Το πλεονέκτημα της του XnRetro είναι ότι ακόμα και μια κακο-βγαλμένη φωτογραφία μπορεί να αναδείξει την ομορφιά της, εφαρμόζοντας ένα retro φίλτρο.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play)

 

Camera MX

camera-mx-camera-app-min

Σε σύγκριση με τις άλλες εφαρμογές στη λίστα, η συγκεκριμένη είναι μια συνηθισμένη. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες όμως, είναι πραγματικά πολύ καλή. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε επαγγελματικό εργαλείο αλλά αν είστε χομπίστας ή απολαμβάνετε πραγματικά να μοιράζεστε φωτογραφίες μέσω του Google+ ή του Instagram, τότε το app Camera MX είναι κάτι περισσότερο από αρκετό.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (Google Play)

 

FxCamera

FxCamera-camera-app-min

Η εφαρμογή FxCamera μπορεί να είναι μικρή στο μάτι και στο μέγεθος αλλά περιέχει αρκετά φίλτρα, καθένα κάτω από μία συγκεκριμένη κατηγορία. Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός διασκέδαση – φωτογραφία αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία. Στα δυνατά της σημεία ανήκει το ότι σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την εμπρόσθια κάμερα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play)  

 

Camera360 Ultimate

camera360-camera-app-min

Δεν είναι μόνο αρκετά δημοφιλής αλλά σίγουρα κάνει και τη δουλειά της. Με λίγα λόγια είναι μέσα στις κορυφαίες εφαρμογές που σχετίζονται με το χώρο της φωτογραφίας και θα βρείτε στα stores. Έχει το πακέτο που λέμε. Πρώτον είναι δωρεάν, δεύτερον έχετε στη διάθεση σας ένα σορό φίλτρα και τρίτον έχει πολλά έξτρα που δεν θα τα βρείτε αλλού.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (Google Play) | (Windows Phone)    

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

  • Βαλεντινα Παπατσικουρα

    retrica <3 <3 <3

  • Christodoulos Agathos

    παρα πολυ χρησιμο….

  • Kostas Michos

    οντως παρα πολυ χρησιμες