Για σκεφτείτε να μην υπήρχαν! Για σκεφτείτε ο πιο άμεσος τρόπος να ήταν ακόμα, το sms ή για να έρθουμε και στα διαδικτυακά, το e-mail! Ήταν φυσικό και επακόλουθο μετά από τη μανία του text messaging που χτύπησε σφοδρά τη γενιά μου να έρθει η μανία των messaging apps. Ξέρετε βολεύει, είναι τόσο απλή η εξήγηση γιατί έχουμε στραφεί προς εκείνη τη κατεύθυνση επικοινωνίας. Σήμερα σχεδόν κάθε σπίτι έχει πρόσβαση στο Internet και το σερφάρισμα τουλάχιστον για τους φοιτητές είναι σχετικά φτηνό άρα οι ώρες που το πράσινο λαμπάκι στο chat σας δείχνει διαθέσιμους είναι πολλές. Γιατί να βάλω κάρτα, λένε κάποιοι, αφού θα ανοίξω το 4G πλέον και θα κάνω τη δουλειά μου. Τι; Δεν συμφωνείτε; Κάντε ένα απλό test ώστε είστε κάτοχοι smartphone. Δείτε τις παρακάτω εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και βρείτε μου μία που δεν έχετε ακούσει έστω και μία φορά, για να μην πω έστω και μία που δεν πέρασε ποτέ από τη συσκευή σας.  

Skype

Λίγα Λόγια: Το Skype είναι ένα μεγάλο όνομα στη πιάτσα και δυστυχώς έχει περάσει τα χίλια μύρια κύματα αφού αρχικά είχε σχεδιαστεί για σταθερούς υπολογιστές και laptops. Όπως και στα PCs σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε δωρεάν βιντεο-κλήσεις και φωνητικές κλήσεις αλλά και γραπτά μηνύματα. Με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις έχει βελτιωθεί σε αισθητό βαθμό και αξίζει μια θέση στη λίστα μας.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play) | (Windows Phone)  

Viber

Λίγα Λόγια: Οφείλω να ομολογήσω ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος του Skype με αξιώσεις. Σύμφωνα με τη κοινή γνώμη και τον περίγυρο μου είναι πολύ καλύτερο. Για λόγους παραξενιάς θα έλεγα περισσότερο, δεν έμεινε για αρκετό καιρό στη συσκευή μου αλλά πρόλαβα να γευτώ τη δυναμικότητα του. Το Viber είναι η εφαρμογή που κρατάει ψηλά την αγορά των Stickers και φυσικά υποστηρίζει δωρεάν κλήσεις, ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα και φημίζεται για την ευχρηστία του.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play) | (Windows Phone)  

Snapchat

Λίγα Λόγια: Το Snapchat είναι ένα messaging app για αμαρτωλούς ας μου επιτραπεί η φράση αφού σου δίνεται η δυνατότητα να θέσεις χρόνο αυτοκαταστροφής στα μηνύματα και τις φωτογραφίες που στέλνεις. Με αυτό το τρόπο έγινε viral ανάμεσα στη νεολαία γρήγορα και αυξάνει τους χρήστες του ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει εκτός από messaging app και social network της κλειδαρότρυπας.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play)

Messenger

Λίγα Λόγια: Ο Messenger πιστεύω ότι είναι το πιο βολικό app της λίστας αυτής γιατί πολύ απλά το χοντρικά 1,2 δις των χρηστών του Facebook μαρτυρά ότι υπάρχει εύκολη γρήγορη και μετά τον Αύγουστο εκβιαστική αν θέλουμε να τα λέμε όλα πρόσβαση στην εφαρμογή με πληθώρα επικοινωνιακών δυνατοτήτων.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play) | (Windows Phone)  

Go SMS Pro

Λίγα Λόγια: Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η εναλλακτική εφαρμογή Go SMS Pro εξαπλώνεται όλο και πιο γρήγορα μεταξύ των χρηστών της Android κοινότητας παρέχοντας δωρεάν SMS, MMS, πάνω από 200 διαφορετικά themes, 800+ emotions, αυτόματη απάντηση σε εισερχόμενα αλλά και ιδιωτική θυρίδα.

(Διαβάστε το αναλυτικό Review) Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (Google Play)

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

  • Πρόσφατα ανακάλυψα το Viber και μ’ αρέσει πολύ. Θα δοκιμάσω και τα άλλα που προτείνετε (εκτός από το Skype & Messenger που τα ξέρω).

  • Κρυστάλω Σταμάτη

    Είμαι ευχαριστημένη με το skype αλλά με όσα διάβασα σκοπεύω σύντομα να χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα!!!Ευχαριστούμε!!!