Ότι περιέχει χρώματα, κινήσεις και ήχους είναι σίγουρα ένας μεγάλος πειρασμός για τα παιδιά που δεν χάνουν ώρα για παιχνίδι. Πόσες φορές οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάζονται στη θέα ενός smartphone και ψάχνουν την ευκαιρία να το πάρουν στα χέρια τους; Παρακάτω θα βρείτε εφαρμογές τόσο για στιγμές διασκέδασης αλλά κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

Where’s My Water? 2

Λίγα Λόγια: Αυτό το παιχνίδι απαιτεί κάποια εξυπνάδα για να καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι πού πρέπει να απομακρύνουν το έδαφος ώστε το νερό να φτάσει ελεύθερα μέχρι τον κροκόδειλο μας. Επειδή ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές στην αρχή βάλτε και εσείς το χεράκι σας για να συνεχίσει το παιδί. Πολλά εμπόδια θα βρεθούν στο δρόμο αλλά μην ξεχάσετε να αρπάξετε τις πάπιες στο διάβα σας για να ολοκληρώσετε το επίπεδο. Θα βρείτε το αναλυτικό Review της εφαρμογής εδώ. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play) | (Windows Phone)

 

Kids Paint Free

kids-paint-free

Λίγα Λόγια: Αυτή η εφαρμογή έχει αγαπηθεί από τα παιδιά, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να ζωγραφίζουν και να σχεδιάζουν χρησιμοποιώντας ένα smartphone εξασκώντας πολλές νέες καλλιτεχνικές δεξιότητες.Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play)

 

Kids Numbers and Math FREE

Λίγα Λόγια: Πρόκειται για μια εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για τους αριθμούς και τα Μαθηματικά γενικότερα. Δυστυχώς τα ακουστικά ερεθίσματα είναι στα Αγγλικά αλλά πιστεύω με τη βοήθεια του γονέα το παιδί μπορεί να κατευθυνθεί κατάλληλα χρησιμοποιώντας ένα φανταστικό εργαλείο. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes) | (Google Play) | (Windows Phone)

 

 Παίζω & Μαθαίνω – Νηπιαγωγείο

paizw

Λίγα Λόγια: Εδώ έχουμε μια εφαρμογή για παιδιά αρκετά μικρής ηλικίας που στόχο έχει να εξοικειώσει το αυτί τους στους ήχους των ζώων, αλλά και το μάτι τους στα χρώματα και τα γράμματα της αλφαβήτα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (Google Play)  

 

PHILIP

Λίγα Λόγια: Το PHLIP είναι ένα ενδιαφέρον και εθιστικό παιχνίδι παζλ που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών που έχουν την όρεξη για οπτικούς γρίφους. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes)  

 

Παζλ για Παιδιά – Ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά

PUZZLEFORKIDS

Λίγα Λόγια: Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που θα μάθει τα ζώα του κόσμου στο παιδί σας στο άψε σβήσε. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes)  

 

Αλφα Βητα

alfabita

Λίγα Λόγια: Άλλη μία εφαρμογή που θα βοηθήσει το παιδί σας να μάθει γρήγορα και εύκολα την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τις μέρες και βασικά σχήματα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από: (iTunes)

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!