Θεωρώ πως σε όλους μας έχει τύχει να ψάχνουμε τι θα φάμε για μεσημέρι, βράδυ ή τι να μαγειρέψουμε σε ένα δείπνο. Καθώς και εγώ ήμουν σε μία τέτοια κατάσταση πρόσφατα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο «έπεσα» πάνω σε μία εφαρμογή που μου έλυσε τα χέρια, το Yummly, η οποία περιέχει μία τεράστια γκάμα συνταγών από πολλά διάσημα site και blogs.

Η χρήση της είναι αρκετά εύκολη. Μπορείς να κάνεις log in μέσω google, Facebook ή email. Ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάνοντας πρώτη φορά log in στην εφαρμογή, η ίδια η εφαρμογή μαζεύει πληροφορίες από τα social media ή τα email σου και προσαρμόζεται με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Αφού εισέλθεις, το app σε οδηγεί απευθείας στην αρχική οθόνη εκεί όπου βλέπεις τις συνταγές που είναι πιο “hot” αυτή την περίοδο. Εάν σου αρέσει κάτι πατάς το yum που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εικόνας και αυτόματα έχεις νέες προτάσεις σχετικές με την συνταγή που yum-αρες. Κάθε φορά που πατάς το yum, αυτόματα αυτή η συνταγή προστίθεται στις αγαπημένες σου. Μπορείς να δεις τα δικά σου yums συγκεντρωμένα είτε χωρισμένα στις κατηγορίες που ανήκουν(ποτά, γλυκά κτλ.) από το μενού.

Yummly

Πατώντας την αναζήτηση μπορείς να ψάξεις συνταγές με ένα συγκεκριμένο υλικό ή αν θέλεις ένα γρήγορο γεύμα, ένα γεύμα Χριστουγέννων, συγκεκριμένη κουζίνα όπως π.χ. ασιατική, μεξικάνικη, αν θες να κάτι πικάντικο ή κάτι γλυκό.

Εφόσον ανοίξεις μία οποιαδήποτε συνταγή μπορείς να δεις τα πάντα γύρω από αυτή, οδηγίες μαγειρέματος, τα συστατικά που θα χρειαστείς καθώς και τις θερμίδες της.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως μπορείς να τοποθετήσεις κάποιο συστατικό το οποίο δεν το έχεις σπίτι σου, στην λίστα για τα ψώνια σου, στην οποία μπορείς να μεταβείς πολύ απλά πατώντας το συγκεκριμένο εικονίδιο στην αρχική σελίδα ή στο μενού.

Yummly

 

Στα ιδιαίτερα του app, πηγαίνοντας από το μενού στην επιλογή settings και στην συνέχεια diet preferences θα βρεθείς να επιλέξεις την οποιαδήποτε αλλεργία έχεις σε κάποιο φαγητό καθώς και υλικά τα οποία δεν σου αρέσουν, έτσι ώστε να εφαρμόζεται αυτό σε όποια αναζήτηση πραγματοποιείς.

Με το Yummly ζήσε την εμπειρία του επαγγελματικού σεφ στην κουζίνα σας!

Κλείνοντας, να πω ότι ήδη η εφαρμογή αυτή έχει γίνει από τις αγαπημένες μου με μόνο αρνητικό το ότι δεν έχει διαθέσιμη την ελληνική γλώσσα. Μία ευκαιρία να ξεσκονίσετε τα αγγλικά σας λοιπόν, περιμένοντας σε κάποια από τα επόμενα update την προσθήκη Ελληνικών.

Yummly Recipes & Shopping ListYummly Food & Drink FreeDownload
icon
Yummly Recipes & Recipe BoxYummly, IncFood & DrinkFreeDownload

 

 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 1,000,000 - 5,000,000
Έκδοση 1.9.3
 
7.4 10

Taste App

Yummly Recipes & Shopping List

7
Συνολική Ικανοποίηση8.0
Ενημερώσεις7.5
χρησιμότητα7.0
αποτελεσματικοτητα6.5
ευκολία στην χρήση8.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 6 Βαθμολογίες ) 8.1

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιώτα Δημητρακοπούλου

Αγαπημένο θέμα αναζήτησης οι χρηστικές εφαρμογές, με "βοηθό" το LG G2.