worms 4
Διάβασε σε 4 λεπτά

Worms 4

Το αγαπημένο παιχνίδι του διαδικτύου Worms επέστρεψε και είναι ιδιαιτέρως ανανεωμένο! Διάλεξε τη φατρία σου και πάρε μέρος σε σκληρές μάχες! Τελικός σκοπός; Να κατακτήσεις όλα τα εδάφη στο Worms 4.

Gameplay

Όπως προαναφέρθηκε, αρχικά σου δίνεται η δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο φατρίες. Το παιχνίδι σου παρέχει πέντε κύρια “νησιά”, τα οποία περιέχουν το καθένα άλλα μικρά νησιά στα οποία και λαμβάνουν μέρος οι αποστολές της ομάδας σου. Ο σκοπός των αποστολών είναι απλός. Εξουδετέρωσε τα μέλη της αντίπαλης φατρίας πριν εξουδετερωθούν τα μέλη της δικής σου. Στην αρχή έχεις μοναχά ένα όπλο, αλλά καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται και κατακτάς καινούργια μέρη, το οπλοστάσιο σου αυξάνεται. Για να ξεκλειδώσεις ένα νησί πρέπει ουσιαστικά να μαζέψεις συγκεκριμένο αριθμό από αστέρια, τα οποία προκύπτουν μετά από κάθε επιτυχημένη αποστολή και ο αριθμός τους είναι ανάλογος του κατά πόσο γρήγορα τελείωσες την αποστολή και τι απώλειες είχες. Μαζί με τα αστέρια, σου δίνεται και ένα σεντούκι το οποίο δίνει διάφορα εφόδια για τη συνέχεια όπως λεφτά και όπλα. Τα σεντούκια αυτά μπορούν να αγοραστούν επίσης από το κεντρικό μενού, αν πατήσεις το χρυσό καρότσι.

subislands worms 4

Το παιχνίδι έχει ως εξής. Μετακινείς τα Worms σου με τα βελάκια και για να πηδήξουν πατάς το ανοδικό βελάκι. Έτσι, μπορείς να αποκτήσεις καλύτερη πρόσβαση στους αντιπάλους σου, ώστε το χτύπημα να είναι πιο δυνατό και έτσι να μειωθεί περισσότερο η ζωή τους. Φυσικά, με το που κάνεις την κίνηση σου, η οποία τελειώνει τη στιγμή που ρίχνεις τα πυρά, δεν μπορείς να κουνηθείς μέχρι να έρθει ξανά η σειρά του συγκεκριμένου Worm, οπότε είναι σημαντικό να μην είσαι εκτεθειμένος απέναντι στον αντίπαλο.

battle worms 4

 

User Interface / Graphics

Το περιβάλλον είναι ευχάριστο οπτικά, με έντονα χρώματα και τοπογραφική ποικιλία. Η μουσική είναι επική και σου δίνει την αίσθηση ότι λαμβάνεις μέρος σε ξιφομαχίες του 18ου αιώνα. Οι παίκτες της φατρίας σου, τα Worms σου δηλαδή, αλλά και τα αντίπαλα Worms, φροντίζουν έτσι ώστε να σε διασκεδάζουν με τις λογομαχίες τους κατά τη διάρκεια της μάχης.

 

Extra

Σου δίνονται κάποια Daily Challenges, τα οποία αν εκπληρώσεις σου δίνονται κάποια δωράκια όπως λεφτά και πόντοι. Επιπλέον δίνεται στον παίκτη η δυνατότητα να διαμορφώσει τις ομάδες των Worms του, να διαλέξει κάποια συγκεκριμένα όπλα για το καθένα καθώς και άλλα χαρακτηριστικά. Επίσης υπάρχει η επιλογή για multiplayer game, σε πραγματικό χρόνο καθώς και η δυνατότητα να παίξεις με φίλους σου, όταν συνδεθείς στο Facebook.

customisation worms 4

Είσαι έτοιμος για σκουλικο-πόλεμο; Κατέβασε το Worms 4!

multiplayer worms 4

 

Game Tips

Πολλές φορές κατά την μετακίνηση ενός Worm μου, είτε πηδούσα πολύ ψηλά, είτε έπεφτα από κάπου ψηλά. Να τονίσω ότι αν γίνει αυτό χάνεις λίγη από τη ζωή σου και τη σειρά σου. Επιπλέον μετά από κάποιο επίπεδο το παιχνίδι αρχίζει να σου στέλνει διάφορα κιβώτια που περιέχουν bonus εφόδια. Προσπάθησε να τα συλλέξεις, πριν τα συλλέξει η αντίπαλη ομάδα. Τέλος, πρόσεχε τη στάθμη του νερού, η οποία μετά από κάποια στιγμή ανεβαίνει, οπότε φρόντισε να επισπεύσεις την μάχη.

 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 50,000 - 100,000
Έκδοση 1.0.432182
 

 

Final Thoughts

Το παιχνίδι αρχικά φαίνεται αρκετά εύκολο και προβλέψιμο, αλλά δεν πρέπει να επαναπαύεσαι, αφού στην συνέχεια θα χρειαστεί στρατηγική σκέψη. Προσωπικά, όταν εισάγονταν καινούργια όπλα στο παιχνίδι, θα ήθελα ένα μικρό tutorial, όσον αφορά την χρήση τους, ή τουλάχιστον ένα μέρος στο κεντρικό μενού το οποίο να περιλαμβάνει όλο το οπλοστάσιο μαζί με ένα μικρό κειμενάκι για την χρήση του καθενός ξεχωριστά. Μετά από κάποια στιγμή τα όπλα είναι πολλά και δεν ήμουνα σε θέση να τα θυμάμαι όλα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αυτοπυρπολούμαι. Οι πιο πολλοί θα πείτε μάλλον χρειάζομαι μία hi-end συσκευή για να τρέξει smooth το παιχνίδι αλλά δεν είναι έτσι. Το δοκίμασα σε iPhone 4s και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι στιγμές που κόλλησε. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι είναι ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον παιχνίδι, διαφορετικό από αυτά που βλέπεις συνήθως, το οποίο δεν θα απεγκαταστήσω σύντομα από το κινητό μου.

 

 

Worms 4Team 17 Digital Limited Strategy 4,99 €Download
icon
Worms™ 4Team17 Software, LimitedGames5,99 €Download

 

7.7 10

Review

Worms 4

3
Συνολική Ικανοποίηση8.0
Ενημερώσεις7.0
ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΞΑΝΑ8.0
TIME KILLING9.0
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ8.0
ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ7.0
ΜΠΑΤΑΡΙΑ7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 2 Βαθμολογίες ) 8

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.