Το WindUp Knight  είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας για Android. Με πλούσια γραφικά, ενδιαφέρουσα εμπειρία παιχνιδιού και διάφορα αντικείμενα για να αγοραστούν για να καταστεί δυνατή η αναζήτησή σας. Είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι και τα φορτία της διασκέδασης πολύ μεγάλα. Υπάρχει μια μάλλον απότομη καμπύλη μάθησης, όπως η πρόοδος σας μέσω του παιχνιδιού αλλά είναι πολύ συναρπαστική και εξαιρετικά ευχάριστη.

Η ιστορία του Wind-Up Knight είναι ότι έχετε έναν ιππότη ο οποίος στέλνεται από τον βασιλιά του σε μια αποστολή διάσωσης της πριγκίπισσας την οποία έχει απαγάγει ως συνήθως, ο “κακός” μαύρος ιππότης. Το gameplay εξελίσσεται σε 4 βιβλία, το καθένα έχει από 12 πίστες. Για να συνεχίσεις στο επόμενο βιβλίο πρέπει να έχεις ολοκληρώσει όλες τις πίστες του προηγούμενου και να έχεις συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων και νομισμάτων κατά την διάρκεια της κάθε πίστας. Ουσιαστικά οι πρώτες πίστες είναι για εξάσκηση και για την εκμάθηση του παιχνιδιού. Για παράδειγμα στην πρώτη πίστα το μόνο unnamed2που χρειάζεται είναι να εξασκηθείς με τον ιππότη σου και να βρεις το σωστό άλμα περνώντας πάνω από διάφορα εμπόδια και μέσα στις επόμενες πίστες οπλίζεσαι με σπαθί, ασπίδα και με την ικανότητα να κάνετε κωλοτούμπα. Τέσσερα κουμπιά για τέσσερις δυνατότητες. Από την στιγμή που θα τις αποκτήσετε όλες θα υπάρχει ένας συνδυασμός από δοκιμασίες όπως η αποφυγή ενός εμποδίου, η επίθεση με σπαθί σε ένα αρπακτικό ή λύκο και η απώθηση ενός βράχου που πέφτει ή η προστασία από την φωτιά με την ασπίδα. 

Άμα ρωτήσεις κάποιον δεινό gamer ποιο παιχνίδι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει τις λέξεις: σώσε την πριγκίπισσα, πίστες με φωτιές, άλματα και νομίσματα θα σου πει το Super Mario. Και δεν θα είχε πέσει πολύ έξω αν η Robot Invader δεν είχε βάλει κάποιες πινελιές για να κάνει το παιχνίδι της μοναδικό. Πρώτα απ‘όλα, ο ιππότης μας αναβαθμίζεται με καλύτερη πανοπλία, κράνος, σπαθί και ασπίδα για κάθε επίπεδο. Επίσης ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά κουρδισμένος, από εκεί και το όνομα “WindUp”. Ένα μεγάλο κουρδιστήρι εξέχει στην πλάτη του το οποίο θα σταματήσει και θα χάσετε άμα δεν παίρνετε κατά την διαδρομή μικρά κουρδιστήρια που σας δίνουν χρόνο για να ολοκληρώσετε την πίστα. Και για να απογειώσουν ακόμα την δυσκολία του παιχνιδιού οι κατασκευαστές δεν έχουν βάλει στην μια μεριά της οθόνης τα κουμπιά για την επιλογή κατεύθυνσης και στην άλλη τα κουμπιά για την επίθεση και την άμυνα(Gameboy). Όχι τα έχουμε ανακατεμένα, λόγου χάρη το άλμα είναι δίπλα στην επίθεση και η κωλοτούμπα δίπλα στην άμυνα απαιτώντας έτσι από τον χρήστη οξυδέρκεια, καθαρό μυαλό και αντανακλαστικά για να περάσει όλα τα συνδυασμένα  εμπόδια. Ας μην ξεχνάτε ότι το WindUp Knight δεν σας δίνει την δυνατότητα του checkpoint, ως εκ τούτου αν χάνετε θα πρέπει να ξεκινάτε από την αρχή την πίστα.

Κάτι που καλό είναι να προσέξετε είναι ότι οι πόντοι-χρήματα που πρέπει να έχετε μαζέψει για να ξεκλειδώσετε το επόμενο βιβλίο εξαρτώνται από τον βαθμό που παίρνετε σε κάθε πίστα, ο οποίος σχηματίζεται από τον αριθμό νομισμάτων που συγκεντρώνετε και από το αν έχετε συλλέξει την κάρτα μπόνους. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να κερδίσετε και άλλους πόντους κάνοντας Like στην σελίδα του παιχνιδιού στο Facebook. Παρ’ ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν, όπως είπαμε και στην αρχή εσείς μπορείτε να αγοράσετε πόντους αν επιθυμείτε για να το τερματίσετε πιο γρήγορα ή για να αγοράσετε περισσότερα εξαρτήματα και να το κάνετε πιο διασκεδαστικό.

Κατά την διάρκεια ολόκληρου του WindUp Knight, η μουσική υπόκρουση ηχεί πολύ πρωτότυπα και μεσαιωνικά εντάσσοντας σας πλήρως μέσα στο παιχνίδι.Αφού ολοκληρώσετε το κάθε βιβλίο μην ξεχάσετε να παίξετε και την τελευταία του πίστα που ονομάζεται «Εφιάλτης του ιππότη». Το επίπεδο δυσκολίας σε αυτή είναι Very Hard αλλά σας συμβουλεύω να την παίξετε γιατί δεν θα δυσκολεύεστε τόσο για να ολοκληρώσετε το επόμενο βιβλίο. Δίνει και επιπλέον πόντους!

Τέλος, δεν το λες και flappy bird αλλά μια νευρική διαταραχή λογικά θα την πάθετε αν είναι να σώσετε την πριγκίπισσα, ω ιππότες.


Google Play:

Wind-up KnightRobot Invader Arcade FreeDownload

App Store:

icon
Wind-up KnightRobot InvaderGamesFreeDownload

 

DetailsVersions
GamesRelease: 13-01-2012
AndroidTested: 2.4.0
44.80Now: 2.4.0
6.2 10

Taste App

Wind-Up Knight

Το παιχνίδι θυμίζει πολύ Super Mario!

1
Συνολική Ικανοποίηση6.5
Ενημερώσεις5.0
Διασκέδαση 6.0
Θα το παίζαμε ξανα6.0
Time Killing6.5
Ευκολία στη χρήση 6.0
Μπαταρία 7.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!

  • olga efstathiadou

    υπεροχη εφαρμογη