Τώρα που και η κουτσή Μαρία έχει ένα Router σπίτι της, όσοι ζουν σε πόλεις, συχνά υποφέρουν από επικαλυπτόμενα Wi-Fi σήματα, καθώς οι δρομολογητές των γειτόνων τους μοιράζονται ένα αρκετά στενό εύρος ασύρματων συχνοτήτων. Όποιος πάτησε το πόδι του στην Αθήνα και ενεργοποίησε το Wi-Fi στο smartphone του θα διαπίστωσε ότι υπάρχουν δέκα ή περισσότερα ασύρματα δίκτυα σε κοντινή απόσταση.

Αν τυχαίνει αυτά τα δίκτυα να εκπέμπουν σε κανάλια που είναι κοντά σε αυτό που χρησιμοποιείται από το Router σας ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια μείωση στην ασύρματη απόδοση. Το Wifi Analyzer είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική εφαρμογή που σαρώνει τα δίκτυα εντός εμβέλειας και σας δείχνει ποια κανάλια χρησιμοποιούν. Αυτό σας επιτρέπει στη συνέχεια να βρείτε ένα ελεύθερο κανάλι, ώστε να αποφευχθούν οι παρεμβολές. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να σας προτείνει η ίδια ποια είναι η καλύτερη επιλογή καναλιού.

Wifi-AnalyzerΑυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα το κανάλι του Wi-Fi σας και ελπίζω να εξαλειφθεί τυχόν θόρυβος. Προσπαθήστε να βρείτε ένα κανάλι που θα είστε ήσυχος και δεν έχετε παρέα. Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι η εφαρμογή επιμένει να προτείνει το κανάλι 14, ένα κανάλι το οποίο είναι παράνομο για χρήση σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος μετρητής ισχύος του σήματος με ηχητική προειδοποίηση. Αυτό είναι ένα καλό προσόν της εφαρμογής, στη περίπτωση που θέλετε να περιπλανηθείτε στις γωνίες του σπιτιού σας ψάχνοντας νεκρά σημεία.

Μπορεί να φαίνεται ένα εξεζητημένο app αλλά θα σας εξοικονομήσει χρόνο, κόπο και έξοδα. Είναι must-have!

 

 

Wifi Analyzerfarproc Tools FreeDownload

 

DetailsVersions
ΕργαλείαRelease: 02-12-2011
AndroidTested: 3.6.3
2 mbNow: 3.9.5
7.7 10

Taste App

Wifi Analyzer

Για όσους θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της σύνδεσής τους

1
Συνολική Ικανοποίηση7.5
Ενημερώσεις8.5
Χρησιμότητα7.7
Ευκολία στη χρήση7.0
Αποτελεσματικότητα8.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

 • Giorgos Kalpis

  πολυ καλο app μου εχει χρειαστει πολλες φορες για να βρισκω τα δικτυα που δεν βρισκει το iphone απο τις ρυθμισεις.

 • atakto aggelaki

  kalo alla ama d mporeis n spaseis ton kodiko ti na leei….

  Καλλιόπη Ρογγίτη

 • ArisG.

  Αρκετά καλό!

 • Gianna Manolis

  παρα πολύ χρησιμο. Βοηθαει πάρα πολύ στον εντοπισμο δικτυων. και ευχρηστο…