Από τον δημιουργό του Walking Dead comic, Robert Kirkman σε συνεργασία με την Scopely, αναδεικνύεται το Walking Dead: Road to Survival το πλέον φαβορί RPG τόσο για τους λάτρεις της επώνυμης σειράς, όσο για τους casual gamers που αναζητούν ένα σοβαρό strategy game. Προφανώς για εσάς που έχετε ήδη παρακολουθήσει την σειρά, θα μείνετε ευχαριστημένοι, καθώς είναι το πιο προσεγμένο adaptation κόμικ/σειράς σε παιχνίδι για άτομα άνω των 16. Όσο για αυτούς που ακόμα διστάζουν, θα εκπλαγείτε από το πλούσιο υλικό που προσφέρει το παιχνίδι όσον αφορά το gameplay και την ιστορία.

 

Gameplay

Το the Walking Dead: Road to Survival εμπεριέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που διέπουν ένα κλασσικό RPG, με την διαφορά ότι προσθέτει επιπλέον δικά του στοιχεία που το κάνουν μοναδικό, με την σωστή αλληλουχία.

Επιβιώστε σε έναν αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο αδηφάγους Walkers.

Βρίσκεστε στον μοναδικό ασφαλή επίνειο, το Woodburry. Εκεί θα χτίσετε εκ νέου μια μικρή πόλη με τις απαραίτητες υποδομές για την δική σας επιβίωσή και της ομάδας σας. Κάνοντας επιδρομές σε ερημωμένα μέρη, μαζεύετε υλικά, τα οποία χρειάζονται για την κατασκευή και αναβάθμιση των υποδομών σας. Επίσης, για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να πολεμήσετε αρκετά κύματα από Walkers, δίνοντας προσοχή να μην πεθάνουν άτομα από την ομάδα σας. Στο τέλος των επιδρομών υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσετε επιζώντες και να τους εντάξετε στην ομάδα σας.

what-is-the-call-here-walking-dead

Ζήστε στην διεφθαρμένη κοινωνία του Woodburry.

Η μάχη για την επιβίωση είναι αυτό που ενώνει εσάς και την ομάδα σας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους επιζώντες στο Woodburry. Το storyline διαδραματίζετε σε έναν σκοτεινό κόσμο που κυριαρχείται από τον διεφθαρμένο κυβερνήτη του Woodburry, ο οποίος πλέον έχει χάσει κάθε είδος λογικής. Καθώς εκπληρώνετε τις αποστολές που σας δίνονται, θα πολεμήσετε όχι μόνο τους Walkers, αλλά και ανθρώπους που εντάσσονται στους αντάρτες ή στους ακόλουθους του κυβερνήτη. Στη συνέχεια μέσα σε όλο αυτό το χάος καλείστε να κάνετε επιλογές που θα επηρεάσουν την πορεία του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα. Τελικά θα βρεθείτε ανάμεσα σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα: των επαναστατών και του κυβερνήτη. Ανάλογα με τις επιλογές σας θα πολεμήσετε στο αντίστοιχο πλευρό και θα το δικαιώσετε.

killing-walkers-walking-dead

Βοηθήστε την ομάδα σας με εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Τα κτίρια που αναβαθμίζετε και ξεκλειδώνετε, χρησιμεύουν στην αναβάθμιση των αντικειμένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ομάδα σας. Επιπλέον, τους προσφέρεται εκπαίδευση και αυξάνεται το επίπεδο των επιζώντων, τα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και την ενέργειά τους.
Από την άλλη αν είστε ανταγωνιστικοί, έχετε την δυνατότητα να κάνετε επιδρομές σε άλλες ομάδες παικτών και να κερδίσετε υλικά καθώς και πόντους φήμης. Τέλος, εφόσον διαχέεστε από ομαδικό αίσθημα η απλά θέλετε να παίξετε με παρέα, μπορείτε να ενταχθείτε ή να δημιουργήσετε το δικό σας faction. Εκεί, θα εκπληρώνετε από κοινού αποστολές και θα αντιμάχεστε αντίπαλα factions, με σκοπό την ανάδειξη του επικρατέστερου!

prison walking dead

 

Graphics / User Interface

Το User Interface του the Walking Dead: Road to Survival είναι αρκετά απλό και εύκολο στη χρήση. Τα βασικά εικονίδια των ενεργειών σας βρίσκονται τακτοποιημένα δεξιά και αριστερά της οθόνης, καθώς τα μενού αναβαθμίσεων είναι αρκετά επεξηγηματικά και σύντομα. Σε γενικές γραμμές δεν θα σπαταλήσετε πάνω από 2 λεπτά στο να συνηθίσετε τις λειτουργίες, καθώς το παιχνίδι σας παρέχει ένα μικρό tutorial στις βασικές ενέργειες που θα κάνετε τις περισσότερες φορές.

Τα γραφικά είναι άλλος ένας λόγος που θα σας κεντρίσει τον ενδιαφέρον, καθώς περιμέναμε να υστερούν, μιας και υπάρχει πληθώρα υλικού στο gameplay. Το περιβάλλον είναι αρκετά σκοτεινό, ώστε να συμβαδίζει με το θέμα της επιβίωσης σε έναν ρημαγμένο κόσμο. Αντίστοιχα και τα χρώματα, κυρίως σκούρες αποχρώσεις, για να εδραιωθεί το βαρύ κλίμα. Σε γενικές γραμμές τα γραφικά σε συνδυασμό με τα animations και τον σχεδιασμό των χαρακτήρων, παρουσιάζουν άμεσα την πλοκή και πορεία της ιστορίας με έναν κινηματογραφικό τρόπο. Εδώ θα παραθέσουμε και την μουσική η οποία είναι αρκετά μέτρια, παρόλο που τα εφέ είναι ιδανικά, αλλά δεν επηρεάζει την συνολική εικόνα σε κάποιο σημαντικό βαθμό.

 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 10,000,000 - 50,000,000
Έκδοση 5.0.1.48517
 

 

Final Thoughts

Εν κατακλείδι, θα μπορούσαμε να αναλύσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το το the Walking Dead: Road to Survival, καθώς είναι πλούσιο σε λειτουργίες και είναι μια εμπειρία που θα πρέπει να δοκιμάσετε για να κατανοήσετε πλήρως. Το μόνο που ίσως απασχολήσει μερικούς είναι πως χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορείτε να παίξετε, αλλά πλέον υπάρχουν άπειρα Wi-Fi spots παντού. Οπότε αν είστε λάτρεις της σειράς Walking Dead θα εκπλαγείτε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ακόμα και ήρωες από την σειρά μπορείτε να αποκτήσετε στο παιχνίδι. Από την άλλη για όσους είναι η πρώτη φορά που το ακούνε και τους αρέσουν τα στρατηγικά RPG με πορωτικό storyline, θα πρέπει οπωσδήποτε να το προσθέσετε στην λίστα σας!

 

Διαθέσιμο για δωρεάν Download

Σε iOS:

icon
Walking Dead: Road to SurvivalScopely - Top Free Apps and Games LLCGamesFreeDownload

Σε Android:

The Walking Dead: Road to SurvivalScopely Role Playing FreeDownload
8.1 10

Review

Walking Dead: Road to Survival

5
Συνολική Ικανοποίηση8.0
Ενημερώσεις9.0
θα το παιζαμε ξανα8.5
time killing8.0
Διασκεδαση8.5
ευκολια στη χρηση7.5
Μπαταρια7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 4 Βαθμολογίες ) 8.1

Σχετικά με τον αρθρογράφο Μερτίκο Σπυροπάλη

Απολαμβάνω τα party games, εφόσον κερδίζω!