Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Foursquare για να συναντηθείτε με φίλους και να εξερευνήσετε νέα μέρη, το νέο app Swarm της ίδιας εταιρείας (iOS | Android) ήρθε για σένα. Το Swarm λαμβάνει όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του Foursquare, προσθέτει μερικά ακόμα και τα βάζει όλα στη δική του αυτόνομη εφαρμογή. Το Foursquare σας βοηθάει να βρείτε ένα μέρος για να πάτε, ένα εστιατόριο, ένα κατάστημα, μια καφετέρια και σας συνδέει με τους φίλους σας, ώστε να μπορείτε να πάτε μαζί σε εκείνα τα μέρη αλλά και να μοιράζεστε εμπειρίες σας από τα μέρη που επισκέπτεστε. Μέσο του Swarm γίνεται μια προσπάθεια να διαχωριστούν οι δύο σκοποί σε δύο διαφορετικές εφαρμογές, ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε νέα μέρη για να πάτε με τη μία εφαρμογή, και να συναντηθείτε με τους φίλους σας με την άλλη.swarm

Share where you are
Αυτό που προωθεί το
Swarm, είναι να γνωρίζετε που βρίσκονται οι φίλοι σας για να τους συναντήσετε. Έτσι στην πρώτη καρτέλα γνωστοποιείται την σχετική τοποθεσίας σας στους φίλους σας και βλέπετε την δικιά τους. Οι τοποθεσίες των φίλων χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση την απόσταση τους από την τοποθεσίας σας.  Έτσι μπορείτε να γνωρίζετε πόσο μακριά βρίσκονται και σε περίπτωση που βρίσκονται σε κάποιο μέρος κοντά σας, να τους επισκεφτείτε. Εάν ανησυχείτε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φίλοι σας μαθαίνουν μόνο την περιοχή που βρίσκεστε π.χ Κηφισιά, εκτός και να κάνετε checkin. Αν ακόμα δεν αισθάνεστε ασφαλής μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία σας από τις ρυθμίσεις.Σε ότι αφορά το check-in, παραμένει η ίδια διαδικασία όπως και στο Foursquare με το ίδιο time-line για τα check-in των φίλων σας. Το Swarm μπορεί να έχει βρει την σχετική τοποθεσία σας αλλά αυτή να μην είναι η ακριβέστερη. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την αλλάξετε.

Create a plan
Αντί για την πρόσκληση φίλων για να κάνετε κάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να κάνει ένα σχέδιο και να το μοιραστείτε με τους άλλους για να δουν αν θέλουν να συμμετάσχουν. Οι φίλοι μπορούν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το σχέδιο αυτό, ή απλά να πατήσουν το κουμπί “Ενδιαφέρομαι” για να σας ενημερώσουν ότι θα θέλουν να συμμετάσχουν. Το σχέδιο σας μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε, από μια ασαφή ιδέα για να πάτε έξω για ποτό μέχρι κάτι πιο συγκεκριμένο όπως ένα πάρτι σε ένα μαγαζί.

Στο παρελθόν, ο ανταγωνισμός για να γίνετε δήμαρχος σε ένα μέρος ήταν ενάντια σε ολόκληρη τη Foursquare κοινότητα. Τώρα, έχετε μόνο τους φίλους σας να ανταγωνιστείτε για τον τίτλο αυτό, κάτι το οποίο μπορεί να σας δώσει περισσότερες δημαρχίες. Ωστόσο, αν έχετε εργαστεί για χρόνια για να γίνετε ο δήμαρχος στο τοπικό σας μπαρ, όλη αυτή η προσπάθεια είναι τώρα ανούσια. Επίσης, πλέον η κοινοποίηση του check-in σας σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο δεν θα γίνεται χειροκίνητα κατά τη διάρκεια του check-in αλλά το επιλέγετε από τις ρυθμίσεις και ισχύει για όλα τα check-in σας. Με το που κατεβάζετε την εφαρμογή συνδέεστε με τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Foursquare, έτσι όλες οι ειδοποιήσεις που δεχόσασταν από αυτό εμφανίζονται στο Swarm, όπως και τα check-in των φίλων σας ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούν το app.

Στα αρνητικά, το πορτοκαλί χρώμα στο μενού δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς είναι πολύ έντονο. Επίσης να πούμε ότι το Swarm δεν σας προσφέρει τα δημοφιλή σχόλια από το μέρος στο οποίο κάνετε το check-in σας και για όποια πληροφορία σας πρέπει να κατευθυνθείτε στο Foursquare. Παρ’ότι το Swarm αποκτά τον έλεγχο σε ότι αφορά τα check-in, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς το Foursquare, έτσι ερχόμαστε στο ερώτημα τότε γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

 

 

Foursquare Swarm: Check InFoursquare Travel & Local FreeDownload

 

icon
Foursquare Swarm: The Check In AppFoursquare Labs, Inc.TravelFreeDownload

 

 
Μέγεθος 70.9 MB
Λήψεις Δεν διατίθεται
Έκδοση 4.16
 
8.4 10

Fire App

Swarm

Το Swarm λαμβάνει όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του Foursquare, προσθέτει μερικά ακόμα και τα βάζει όλα στη δική του αυτόνομη εφαρμογή.

1
Συνολική Ικανοποίηση8.0
Ενημερώσεις8.5
Χρησιμότητα 7.5
Ευκολία στη χρήση 9.0
Αποτελεσματικότητα9.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!