Το spotify ήταν ήδη μια από τις καλύτερες υπηρεσίες streaming μουσικής στον πλανήτη. Αλλά με την ενημέρωση του Απρίλη 2014 η οποία πρόσθεσε μια νέα ματιά, νέες δυνατότητες και νέους τρόπους για να εξερευνήσετε τη μουσική, κατάφερε να γίνει τελικά η λαμπρή, ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση που πάντα ήθελε να είναι. Νομίζω ότι το Spotify μόλις ενηλικιώθηκε.

Το μενού είναι πολύ εύκολο καθώς υπάρχουν οι παρακάτω ενότητες.
Αναζήτηση: Αναζητείτε εύκολα τη μουσική που σας αρέσει και κάντε κλικ για να παίξει. Εάν είστε χρήστης της δωρεάν έκδοσης θα έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε τραγούδια σε λίστες αναπαραγωγής και να τα ακούσετε σε λειτουργία shuffle με διαφημίσεις κάθε δύο τραγούδια.

spotifyΠεριήγηση: Εκεί υπάρχουν προτεινόμενες λίστες που επιθυμείτε και νέες κυκλοφορίες. Το Spotify είναι  εξαιρετικό γιατί η περιήγηση σας στις λίστες μπορεί να γίνει με βάση την διάθεση σας εκτός από το είδος. Για παράδειγμα επιλέγετε διάθεση και σας έχει φίλτρο για να διαλέξετε όπως κεφάτη,χαλαρή κ.α. Το ίδιο και αν διαλέξετε λίστες για προπόνηση, πάρτι, διάβασμα ή όποια άλλη κατηγορία επιθυμείτε, υπάρχουν φίλτρα για να βρείτε ακριβώς αυτό που αναζητείτε.

Ανακάλυψε: Όπου θα βρείτε νέες λίστες που έφτιαξε το ίδιο το Spotify ή κάποιος άλλος χρήστης και έγιναν δημοφιλής. Αλλά ουσιαστικά σε αυτή την ενότητα συνδέεστε με τους καλλιτέχνες που σας ενδιαφέρουν καθώς μπορείτε να τους ακολουθείτε και να ενημερώνεστε για όποιες νέες κυκλοφορίες υπάρχουν, για λίστες που δημιουργούν ή και λίστες που σχετίζονται με αυτούς. Κάθε καλλιτέχνης έχει το δικό του προφίλ, όπου υπάρχει μια Playlist με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του, μπορείτε να εξερευνήσετε όλα τα άλμπουμ και όλα τα σινγκλ καθώς και όλες τις λίστες στις οποίες εμφανίζεται ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. Τέλος, υπάρχει και μια σύντομη βιογραφία του καθώς και σχετικοί καλλιτέχνες.

Ραδιόφωνο: Εδώ οι σταθμοί βασίζονται σε κάποιον καλλιτέχνη ή κάποιο τραγούδι ή κάποιο είδος ή κάποια δεκαετία. Το τελευταίο ειδικά ήταν κάτι το οποίο με μαγνήτισε. Ουσιαστικά ο κάθε σταθμός είναι μια ατελείωτη λίστα της οποίας δεν γνωρίζεις τα κομμάτια απλά επιλέγεις που θέλεις να βασίζετε. Σίγουρα επιλέγοντας ένα σταθμό βασισμένο σε καλλιτέχνη θα ακούσετε κάποια κομμάτια του αλλά όχι όλα και σίγουρα όχι όλα μαζί. Ακόμα και με την Premium έκδοση μπορείτε να δείτε μόνο το αμέσως επόμενο κομμάτι. Αν σταματήσετε για κάποιο λόγο την αναπαραγωγή του ραδιοφώνου, την επόμενη φορά ξεκινάει από το κομμάτι που το είχατε αφήσει και αν η διακοπή είναι σύντομη ξεκινάει από το σημείο του κομματιού που το είχατε σταματήσει.

Η Μουσική σου: Μπορείτε να χτίσετε ουσιαστικά τώρα τον εαυτό σας μέσα από μια μουσική βιβλιοθήκη κάνοντας κλικ “Αποθήκευση” στο άλμπουμ που σας αρέσει. Καλλιτέχνες και κομμάτια σε αυτά τα άλμπουμ προστίθενται επίσης στα τμήματα σας «Καλλιτέχνες» και «Τραγούδια», ώστε να είναι πάντα εξαιρετικά εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Στην μουσική σας υπάρχουν οι λίστες, τα τραγούδια και τα άλμπουμ που έχετε αποθηκεύσει ως αγαπημένα από την λειτουργία της αναπαραγωγής. Στο τμήμα καλλιτέχνες συγκαταλέγονται οι καλλιτέχνες που ακολουθείτε. Στο τμήμα λίστες να τονίσουμε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας λίστα είτε μέσω του “Ανακάλυψε” είτε προσθέτοντας τα κομμάτια που επιθυμείτε με την επιλογή “Προσθήκη σε”. Η αναπαραγωγή είναι κλασσική με μια εικόνα του άλμπουμ, με τις επιλογές στα πλάγια και με την ελαχιστοποίηση να βρίσκεται στο κάτω μέρος καθώς περιηγείστε στο μενού. Η αναπαραγωγή της λίστας είναι τυχαία και μπορείτε να προσπεράσετε μέχρι και 7 κομμάτια μέσα σε μια ώρα.

Ο κατάλογος του Spotify είναι σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, συνώνυμο του music streaming και αυτό οφείλεται στον καταπληκτικό και τεράστιο κατάλογο των 20 εκατομμυρίων τραγουδιών. Θα δείτε συχνά ότι όταν ξεκινήσει να παίζει το άλμπουμ, σας παρέχονται deluxe εκδόσεις με έξτρα κομμάτια και μερικές φορές ακόμη και εκδόσεις με σχόλια από το συνθέτη, το συγκρότημα ή τον παραγωγό. Είναι αυτά τα ελάχιστα extras όμως που κάνουν Spotify ένα τέτοιο συναρπαστικό μέρος για να εξερευνήσετε. Ο Κατάλογος του Spotify σε συνδυασμό με τη δύναμη της εταιρίας για να κερδίσει αποκλειστικότητες υψηλού προφίλ και την τάση για την παροχή πολλαπλών εκδόσεων ακόμα και των δυσνόητων indie άλμπουμ σίγουρα δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Παραλείψεις από τη βιβλιοθήκη υπάρχουν, αλλά αργά και σταθερά ελαχιστοποιούνται.

Social media Ενώ ο κατάλογος του Spotify και η συλλογή του app το τοποθέτησε ως μία από τις καλύτερες υπηρεσίες streaming μουσικής, είναι η ενσωμάτωση των social media που το έχρησε βασιλιά. Οι χρήστες που συνδέονται με λογαριασμούς στο Facebook, το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε γρήγορα μια έτοιμη κοινότητα που αποτελείται από τους υπάρχοντες φίλους σας χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα σε απευθείας σύνδεση persona. Στη συνέχεια μπορείτε να στείλετε κομμάτια και άλμπουμ σε οποιοδήποτε από τους φίλους σας και οτιδήποτε σας στείλουν προστίθενται στο inbox σας. Προφανώς μπορείτε να μοιράζεστε τις μουσικές επιλογές και δημιουργίες μέσω του Facebook και του Twitter, μιας και το Spotify το ίδιο σας συστήνει να το κάνετε.

Η νέα έκδοση με πρώτη ματιά περιλαμβάνει ένα καλύτερο μαύρο θέμα πολύ πιο κουλ από το προηγούμενο. Αλλά ουσιαστικά σας δίνει την δυνατότητα να έχετε την εφαρμογή δωρεάν(πριν έπρεπε να πληρώνετε κάθε μήνα, κάτι το οποίο είχε απωθήσει αρκετούς), βέβαια θα συνεχίσετε ν’ακούτε τα τραγούδια με τυχαία σειρά. Και με την αναβαθμισμένη premium έκδοση ήρθε η υπηρεσία Spotify Connect που σας επιτρέπει να ακούτε μουσική στις συσκευές σας εφόσον αυτές έχουν το Spotify. Μιλάμε για άλλες φορητές συσκευές όπως tablet, ασύρματα ηχεία ακόμα και ενισχυτές στα οποία συνδέεται το Spotify σαν εφαρμογή και όχι το κινητό μέσω bluetooth. Για την σύνδεση με τα ασύρματα ηχεία και τους ενισχυτές χρειάζεται να είναι συνδεδεμένες οι συσκευές με το wifi του χώρου που βρίσκεστε για να τα αναγνωρίσει το Spotify και για το δικό σας καλό ελπίζω να μην πετάξατε το εγχειρίδιο των οδηγιών τους.

Premium edition: Σας δίνει την δυνατότητα να ακούτε τα κομμάτια με όποια σειρά επιθυμείτε αλλά και να τα έχετε στο κινητό σας ακόμα και όταν είστε offline, μπορείτε μέσα από την “Μουσική Σου” να κατεβάσετε όσες λίστες και  άλμπουμ σας αρέσουν αλλά και να απαλλαχτείτε από τις διαφημίσεις που υπάρχουν κάθε δυο κομμάτια και να κάνετε όσες παραλείψεις κομματιών επιθυμείτε.Σας συστήνουμε να αξιοποιήσετε την μια δωρεάν δοκιμαστική εβδομάδα της παραπάνω έκδοσης.Και Spotify Connect.

Ουσιαστικά, όποια αρνητικά έχει το Spotify στη δωρεάν έκδοση του, εξαλείφονται με την premium edition η οποία βέβαια κοστίζει κάθε μήνα, επίσης πιστεύω ότι το Spotify Connect θα έπρεπε να δίνει την δυνατότητα χειρισμού και του desktop app.Ας είναι κάτι το οποίο θα ελπίζουμε στις επόμενες εκδόσεις. Παρ’ότι το ποσό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, νομίζω ότι η τελική τιμή θα είναι στα 5ευρο/μήνα.

 

Android:

Spotify: Free Music StreamingSpotify Ltd. Music & Audio FreeDownload

App Store:

icon
Spotify MusicSpotifyMusicFreeDownload

Windows Phone:


 
Μέγεθος Varies with device
Λήψεις 100,000,000 - 500,000,000
Έκδοση Varies with device
 

8.8 10

Fire App

Spotify

Το spotify είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες streaming μουσικής στον πλανήτη.

3
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις9.0
Χρησιμότητα 8.0
Ευκολία στη χρήση 9.0
Αποτελεσματικότητα 9.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 2 Βαθμολογίες ) 2.6

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!