Αν ο γείτονας είναι από τους κεφάτους και συνεχώς οι πράξεις του επιφέρουν τη διατάραξη της κοινής ησυχίας, θα πρέπει να λάβατε τα απαραίτητα μέτρα. Ώρα να δοκιμάσετε ένα έξυπνο εργαλείο που βοηθάει στη μέτρηση του ήχου! Όχι τίποτα άλλο, να έχετε επιστημονικές αποδείξεις όταν θα έρθει η αστυνομία ώστε η καταγγελία σας να έχει μια βάση. Εδώ λοιπόν μπαίνει στο παιχνίδι το Sound Meter, μια εφαρμογή που μετατρέπει το smartphone σας σε ένα φορητό ηχόμετρο!

Ακόμα κι αν δεν έχετε φασαριόζικους γείτονες, ένας μετρητής ήχου είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο(είναι;), ειδικά όταν έρχεται με τη μορφή μια εφαρμογής για το smartphone σας. Δεν πρέπει να είμαι υπερβολικός, γι’αυτό είναι σημαντικό να αναφέρω ότι το Sound Meter δεν είναι επιστημονικά ακριβές εργαλείο, όπως επισημαίνουν και οι προγραμματιστές στην περιγραφή της εφαρμογής. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία του hardware των smartphones, γιατί ενσωματώνουν μόνο το αναγκαία όργανα για καταγραφή στην ουσία, ομιλίας. Όσο πιο εξελιγμένη είναι η συσκευή σας, τόσο περισσότερα db θα μπορεί να “πιάσει”.

sound-meterΤο Sound Meter έχει έναν απλό, κομψό και ωραίο σχεδιασμό που δεν κουράζει το μάτι. Στο αριστερό κομμάτι της οθόνης για τα tablets και στο πάνω κομμάτι για τα smartphones, θα εντοπίσετε το κοντέρ των Decibels. Στο δεξί κομμάτι της οθόνης για τα tablets και στο κάτω για τα smartphones, θα βρείτε ή μια λίστα με βαθμίδες db που σας βοηθήσουν να κατηγοριοποιήσετε τον ήχο ή ένα γράφημα που απεικονίζει τις τιμές των db σε συνάρτηση με το χρόνο(τα τελευταία 30 sec).

Η εφαρμογή ανανεώνεται αυτόματα κάθε δευτερόλεπτο και για όσο χρόνο τη χρησιμοποίησα ήταν απολύτως σταθερή.

Εάν θέλετε να απαθανατίσετε τη στιγμή που το κοντέρ πιάνει κόκκινο, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας δίπλα στο Menu και έχετε ένα “ηχηρό” screenshot.

Όσον αφορά τις επιλογές στις ρυθμίσεις, το Upside Down Mode γυρίζει την οθόνη έτσι ώστε να στοχεύσετε το μικρόφωνο προς την πηγή του ήχου.

Οι υπόλοιπες επιλογές είναι διαθέσιμες μόνο στην Pro έκδοση.

Το Sound Meter είναι δωρεάν και διατίθεται στο Google Play. Για την οικονομική στήριξη της εφαρμογής έχουν προστεθεί διαφημίσεις, οι οποίες δεν είναι ενοχλητικές. Αν σας άρεσε το app και θέλετε να στηρίξετε τους προγραμματιστές, ή έχετε ανάγκη περισσότερες δυνατότητες, ορμήξτε στην έκδοση Pro που κοστίζει 0,80 ευρώ.

 

Sound MeterSmart Tools co. Tools FreeDownload

 

DetailsVersions
ΕργαλείαRelease: –
AndroidTested: 1.5.6
2.8 mbNow: 1.6.1
7.8 10

Taste App

Sound Meter

Για να ξέρετε πότε ο γείτονας ξεπερνά τα Decibels

1
Συνολική Ικανοποίηση7.8
Ενημερώσεις7.3
Χρησιμότητα7.0
Ευκολία στη χρήση8.6
Αποτελεσματικότητα8.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑΣ

    poly kalo