Το Sonic Dash πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό runner game από την SEGA αφού τρέχεις με τον παιδικό σου ήρωα, τον Sonic. Αν αυτό από μόνο του δεν σας είναι αρκετό τότε να σας πούμε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι runner με ατελείωτο και ενδιαφέρον gameplay.Sonic Dash Όταν σκέφτεστε runner και smartphone αμέσως σας έρχεται στο μυαλό το Temple runner αλλά εδώ έρχεται ο Sonic να ταράξει τα νερά. Ο Sonic που δεν χρειάζεται και κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να τρέξει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ξεκινάει το gameplay με τρείς λωρίδες «κυκλοφορίας» γεμάτες χρυσά δαχτυλίδια και πολλά διαφορετικά εμπόδια. Το παιχνίδι δεν είναι motion active, με άλλα λόγια θα γεμίσει η οθόνη σας δαχτυλιές με τα swipe up and down. Up για να πηδήξετε πάνω από εμπόδια, down για να γίνετε μια κινούμενη μπάλα που καταστρέφει εχθρικά πλασματάκια που βρίσκονται στο δρόμο σας. Swipe left and right για να αλλάξετε λωρίδες. Δεν υπάρχουν πίστες ή επίπεδα, απλά μια ατελείωτη διαδρομή με εμπόδια κατά την οποία ο Sonic πάει όλο και πιο γρήγορα και σκοπό σας είναι να πάτε όσο πιο μακριά γίνετε. Κάπου στην διαδρομή σας θα υπάρχει και ένα Boss Battle με τον Zazz, το οποίο είναι πολύ εύκολο και του οποίου ουσιαστικά ο ρόλος είναι να σας δώσει bonus μέτρα να προσθέσετε σε αυτά που έχετε ήδη διανύσει. Το Sonic σας δίνει, επίσης, την δυνατότητα να συνδέσετε το game με τον λογαριασμό σας στο Facebook και να βλέπετε τα high score των φίλων σας που παίζουν και αυτοί το παιχνίδι, ώστε να δημιουργείτε και κάποια κόντρα.

Σημαντικό κατά την διάρκεια της διαδρομής σας εκτός από το να ξεπερνάτε τα εμπόδια είναι και να μαζεύετε όσο το δυνατών περισσότερα χρυσά δαχτυλίδια καθώς χρησιμεύουν:
α) ως ασπίδα σε περίπτωση που πέσετε σε κάποιο μικρό εμπόδιο(χάνετε όσα έχετε μαζέψει στο συγκεκριμένο γύρο)
β)επειδή με αυτά γεμίζει η μπάρα του Sonic Boost που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης σας και που όταν γεμίσει πλήρως το χρησιμοποιείτε για να διανύσετε μια απόσταση κάποιων δευτερολέπτων με supersonic ταχύτητα και καταρρίπτοντας όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο διάβα σας και
γ) με τον συνολικό αριθμό δαχτυλιδιών που μαζεύετε σε όλα τα run, μπορείτε να παίρνετε διάφορα upgrade για να βοηθήσετε το Sonic να πάει πιο μακριά. Λόγου χάρη μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο για τον οποίο χρησιμοποιείτε το Sonic Boost ή να κρατάει περισσότερο η ασπίδα που μπορεί να κερδίσετε κατά την διάρκεια της διαδρομής.
Εκτός από τα χρυσά δαχτυλίδια, υπάρχουν και τα κόκκινα τα οποία θα πετυχαίνετε πολύ πιο σπάνια και με τα οποία, αν μαζέψετε αρκετά, μπορείτε να ξεκλειδώσετε και άλλου χαρακτήρες όπως ο Shadow. Επίσης με τα κόκκινα δαχτυλίδια μπορείτε να αγοράσετε ζωές-καρδιές ώστε σε περίπτωση που χάσετε να μην ξεκινήσετε από την αρχή αλλά από το σημείο που σταματήσατε και να μην χάσετε το score σας.
Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα της πληρωμής, μπορείτε να αγοράσετε χρυσά και κόκκινα δαχτυλίδια ώστε όχι μόνο να ξεκλειδώσετε χαρακτήρες αλλά και να αγοράσετε ζωές ώστε να μην σταματάτε ποτέ όταν χτυπάτε σε κάποιο εμπόδιο έτσι πετυχαίνετε μεγαλύτερο score φυσικά. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα να κερδίσετε δωρεάν χρυσά δαχτυλίδια με ένα like ή ένα follow των αντίστοιχων λογαριασμών του application.
Η διαδρομή του Sonic Dash μέσα από τα ειδυλλιακά τοπία με την ιλιγγιώδη ταχύτητα του Sonic είναι διασκεδαστική, έχει μια δόση νοσταλγίας και οι εναλλαγές κατεύθυνσης είναι πολύ καλές παρά την συνεχόμενη αύξηση της ταχύτητας του. Παρ’όλα αυτά το όλο στήσιμο του παιχνιδιού φαίνεται πολύ συνηθισμένο και του λείπει αυτό το κάτι που θα το κάνει must.

Google Play

Sonic DashSEGA Arcade FreeDownload

 

App Store

icon
Sonic DashSega AmericaGamesFreeDownload

 

Windows Phone

 

DetailsVersions
GamesRelease: 27-11-2013
AndroidTested: 1.16.1
59.0 mbNow: 2.4.0.Go

 

8.3 10

Fire App

Sonic Dash

Η διαδρομή του Sonic Dash μέσα από τα ειδυλλιακά τοπία με την ιλιγγιώδη ταχύτητα του Sonic είναι άκρως διασκεδαστική.

1
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις8.0
Διασκέδαση9.5
Θα το παίζαμε ξανα7.5
Time Killing8.0
Ευκολία στη χρήση8.5
Μπαταρία 7.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!