snapchatΤο Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, κατάλληλη για photo chatting ακόμη και για video chatting.

Οι δημιουργοί βασίστηκαν στην ιδέα ότι τα emoticons δεν μπορούσαν να μεταφέρουν πλήρως το συναίσθημα του χρήστη. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα να μοιραστείτε μια γελοία φωτογραφία ή κάτι για το οποίο ντρέπεστε να ανεβάσετε στα social media καθώς εκεί θα μείνει για πάντα, γι’αυτόν το λόγο επιλέγετε την περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Αρχικά αφού κατεβάσετε την εφαρμογή θα χρειαστεί να κάνετε τον προσωπικό σας λογαριασμό, μπορείτε να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στο Facebook ή να δημιουργήσετε έναν καινούργιο με το email σας και ένα κωδικός πρόσβασης. Στη συνέχεια διαλέγετε το ψευδώνυμο που θέλετε και βάζετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας καθώς θα σας σταλεί κωδικός επιβεβαίωσης για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

Δείτε επίσης: Οι φίλοι του tennis θα εθιστούν στο Stick Tennis. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις ένα Slam τουρνουά ακόμα και αν ο παίχτης σου είναι ο Nadal!

Όταν ανοίξετε την εφαρμογή ανοίγει κατευθείαν και η κάμερα για να βγάλετε selfie ή αν δεν έχετε εσωτερική κάμερα η εξωτερική, με δυνατότητα εναλλαγής αυτών των δύο. Πάνω θα δείτε το μικρό φαντασματάκι, από εκεί θα μπορέσετε να διαχειριστείτε τις επαφές σας. Θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε την πρόσβαση στην λίστα των επαφών σας, έτσι ώστε να βρείτε ποιοι φίλοι σας έχουν λογαριασμό στο Snapchat. Μπορείτε να βρείτε τους φίλους σας είτε από τις τηλεφωνικές επαφές σας, είτε αν γνωρίζετε το ψευδώνυμο τους. Μετά την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία μέσα από την εφαρμογή το screenshot που βρίσκεται παρακάτω και να προσθέσετε κατευθείαν στις επαφές σας αυτόν τον χρήστη. Χωρίς να γνωρίζεται τον αριθμό του τηλεφώνου του ή τον ψευδώνυμό του. (Ένα πιθανό σενάριο σε party ή club με δυνατή μουσική…)

snapchat add contact

Αφού αναλύσαμε τα βασικά της δημιουργίας λογαριασμού και πως βρίσκουμε τους φίλους μας, πάμε να δούμε τις λειτουργίες της εφαρμογής. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες μηνύματα και βίντεο. Οι φωτογραφίες έχουν διάρκεια ζωής από 2 μέχρι 10 δευτερόλεπτα πριν αυτοκαταστραφούν. Τα μηνύματα κειμένου δεν έχουν χρόνο καταστροφής, αλλά αφού τα διαβάσετε και απαντήσετε ή βγείτε από την εφαρμογή εξαφανίζονται κι αυτά με την σειρά τους. Για να δείτε την φωτογραφία πρέπει να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το δάχτυλό σας στην οθόνη. Προσοχή όμως γιατί αν δεν πατήσετε παρατεταμένα την οθόνη η εικόνα δεν εμφανίζεται, αλλά ο χρόνος συνεχίζει να μετράει και μπορεί να χάσετε κάποια εικόνα, την έχω πατήσει κατά αυτόν τον τρόπο! Για να διαβάσετε μηνύματα κειμένου απλά πρέπει σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά και για να απαντήσετε κάνοντας διπλό πάτημα στην οθόνη.

Κάτω αριστερά μπορείτε να δείτε το ιστορικό τον συνομιλιών σας, όπως και τα τρέχουσα νέα μηνύματα των φίλων σας. Ενώ στα δεξιά μπορείτε να δείτε τις λεγόμενες ιστορίες. Εκεί μπορείτε να δημοσιεύεται φωτογραφίες στο δημόσιο προφίλ σας, δηλαδή θα είναι ορατές σε όλους ακόμα και αν δεν είναι φίλοι σας. Η διάρκεια ζωής τους είναι μέχρι 24 ώρες. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας ιστορία του. Μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω από μία φωτογραφία, αν κάποιος δεν δει μια φωτογραφία δεν χάνετε, ο χρόνος προστίθεται και μπορείτε να τις δει μαζεμένες. Για παράδειγμα σε χρόνο 30 δευτερολέπτων να δει 3 διαφορετικές φωτογραφίες.

 Snapchat: Η νέα λειτουργία Discover ήρθε για να ταράξει τα νερά!

Μετά το τελευταίο update της εφαρμογής προστέθηκε η λειτουργία Discover. Την λειτουργία αυτή μπορείτε να την βρείτε κάνοντας swipe δύο φορές προς τα αριστερά. Εκεί θα βρείτε ιστορίες από διαφορετικές συντακτικές ομάδες. Είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με ηγέτες παγκόσμιας κλάσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως CNN, MTV, Daily Mail, National Geografic με σκοπό να δημιουργηθεί μια μορφή αφήγησης των νέων της καθημερινότητας μέσα από βίντεο και φωτογραφίες. Η εφαρμογή ελπίζει να αμφισβητήσει την λογική του viral, δηλαδή δεν προβάλει ότι έχει μεγάλη απήχηση στα social media, με πολλά share, ή ότι είναι πιο πρόσφατο ή πιο δημοφιλής. Βασίζονται στους αρθρογράφους, εκδότες και καλλιτέχνες για να προσδιορίσουν τι είναι σημαντικό να προβληθεί. Οι ενημερώσεις ανανεώνονται κάθε μέρα, επειδή αυτό που είναι είδηση σήμερα, είναι ιστορία αύριο… Οι ιστορίες βρίσκονται στο επίκεντρο και μόλις σε λίγα λεπτά μπορείτε να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στον κόσμο εύκολα, γρήγορα, “ανάλαφρα” με βίντεο και φωτογραφίες σε αντίθεση με τα ατέλειωτα κουραστικά κείμενα και άρθρα που υπάρχουν στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πονηρούς για να sexting και αποστολή γυμνών φωτογραφιών με το σκεπτικό ότι θα διαγραφούν μετά, (δεν θα διαφωνήσω) όμως μπορεί ο συνομιλητής σας να αποθηκεύσει στο smartphone του την φωτογραφία με screenshot. Τότε το Snapchat θα σας στείλει μήνυμα για να σας ενημερώσει. Τρόποι για να κλέψετε υπάρχουν πολλοί ή με μία τρίτη εφαρμογή όπως το Spysnap  ή να τραβήξουν την οθόνη του κινητού φωτογραφία με ένα άλλο κινητό. Οπότε σας συμβουλεύω να το χρησιμοποιήσετε συνετά.

Πολλοί νέοι ειδικά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την εφαρμογή για την κύρια επικοινωνία με τους φίλους τους, με φωτογραφίες ή μηνύματα κειμένου. Πριν δυο χρόνια δημιουργοί αρνήθηκαν την προσφορά εξαγοράς από το Facebook έναντι του ποσού των 3 δις δολαρίων, γεγονός στο οποίο ήμουν αντίθετος. Μέτα το τελευταίο update και την προσθήκη της λειτουργίας Discover η οποία με εντυπωσίασε, αναθεωρώ την αρχική μου γνώμη και σκέφτομαι μήπως δεν έκαναν λάθος τελικά;

Χρησιμοποιώ καθημερινά το Snapchat για να έρχομαι σε επαφή με τους φίλους μου και την λειτουργία του Discover την οποία λάτρεψα, το βρίσκω αρκετά εύχρηστο και διασκεδαστικό!

Google Play

SnapchatSnap Inc Social FreeDownload

App Store

icon
SnapchatSnap, Inc.Photo & VideoFreeDownload

 
Μέγεθος Varies with device
Λήψεις 500,000,000 - 1,000,000,000
Έκδοση Varies with device
 

8.5 10

Catch App

Snapchat

Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, κατάλληλη για photo chating ακόμη και για video chating.

1
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις9.5
Χρησιμότητα8.0
Αποτελεσματικότητα7.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Ηλίας Παλαιγεωργίου

Με ένα Samsung Galaxy Core δοκιμάζω εφαρμογές για εσάς, αγαπημένα τα εύκολα games για να σκοτώνεις τον ελεύθερο σου χρόνο.