Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Έχετε προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία; Η Ελληνική εφαρμογή SmokeFree είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας! Θα σας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα καθώς είναι προσεχτικά σχεδιασμένη από ειδικούς.

Δείτε επίσης: Καταναλώνεις επικίνδυνα προϊόντα χωρίς να το ξέρεις;  Με την ελληνική εφαρμογή Revoca, όχι πια!

Πάμε να δούμε πως λειτουργεί: Όταν ανοίξετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, θα δείτε ένα μεγάλο κόκκινο κύκλο που γράφει Help και μπορείτε να τον πατήσετε όποτε χρειάζεστε βοήθεια, ώστε να παραμείνετε δυνατοί και με κίνητρο. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το μότο της εφαρμογής.

SmokeFree

SmokeFree : Μείνε Δυνατός – Μείνε στον Στόχο σου

Κάτω αριστερά στην πρώτη ένδειξη Εγώ συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία όσο αναφορά την παλιά κακή σας συνήθεια. Πότε σταματήσατε το κάπνισμα, πόσα τσιγάρα κάνατε την ημέρα, την ποσότητα πίσσας και νικοτίνης καθώς και την κόστος που έχει ένα πακέτο. Επίσης μπορείτε να βάλετε 3 φωτογραφίες από πρόσωπα ή πράγματα για τα οποία αξίζει να κάνετε αυτή την προσπάθεια.

SmokeFree

Στην δεύτερη ένδειξη Κέρδος γίνεται ο υπολογισμός ανάλογα με τις πόσες μέρες δεν έχετε καπνίσει, πόσα λεφτά έχετε εξοικονομήσει (1 πακέτο υπολογίζεται ότι έχει 20 τσιγάρα) μέχρι τώρα και πόσα θα χρήματα θα γλιτώσετε σε ένα ολόκληρο χρόνο. Ποσό καθόλου αμελητέο θα έλεγα! Επιπλέον, υπολογίζεται πόσα milligram νικοτίνης και πίσσας έχει αποφύγει ο οργανισμός σας μέχρι τώρα.

SmokeFree

Οι επόμενες τρεις ενδείξεις είναι: Κίνητρο, Δράσε, Σκέψου και έχουν στόχο την ψυχολογική υποστήριξη. Στο Κίνητρο εμφανίζονται οι φωτογραφίες από τα πρόσωπα ή τα πράγματα τα οποία σας παρακινούν. Στο Δράσε υπάρχουν μικρές πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά σαν «αποστολές» με το #hashtag, πράγματα που μπορώ να κάνω. Τέλος, στο Σκέψου υπάρχουν φράσεις, οι οποίες σκοπό έχουν να σας βάλουν σε σκέψη.

SmokeFree

Κάθε φορά που πατάτε το μεγάλο κόκκινο κουμπί στην αρχική οθόνη εμφανίζονται με τυχαία σειρά μία από τις κάθε μια ενδείξεις: Κέρδος, Κίνητρο, Δράσε, Σκέψου.
Η εφαρμογή SmokeFree είναι σχεδιασμένη από ειδικούς στην Ιατρική των Αναπνευστικών οδών καθώς και της Ψυχολογίας. Αν και δεν είμαι καπνιστής ώστε να παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη σε έναν καπνιστή που προσπαθεί να σταματήσει το κάπνισμα, κυρίως γιατί προσφέρει σωστά ψυχολογική υποστήριξη. Μια πρόταση για βελτίωση της εφαρμογής, να λαμβάνει ο χρήστης ειδοποιήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα επιβραβεύουν την μέχρι τώρα προσπάθεια και θα υπενθυμίζουν τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Όσο αναφορά την τιμή της εφαρμογής, είναι ασήμαντη αν σκεφτείτε πόσα λεφτά θα εξοικονομήσετε αν κόψετε το κάπνισμα, δεν κοστίζει ούτε μισό πακέτο τσιγάρα.

7.3 10

Taste App

SmokeFree

7
Συνολική Ικανοποίηση7.0
Ενημερώσεις7.0
Χρησιμότητα8.5
Αποτελεσματικότητα7.0
Σχέση τιμής Απόδοσης7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 6 Βαθμολογίες ) 7.3

Σχετικά με τον αρθρογράφο Ηλίας Παλαιγεωργίου

Με ένα Samsung Galaxy Core δοκιμάζω εφαρμογές για εσάς, αγαπημένα τα εύκολα games για να σκοτώνεις τον ελεύθερο σου χρόνο.