Πόσες μα πόσες φορές ενώ καθόμαστε χαλαροί και στην θέση του συνοδηγού ή ακόμα και στην θέση του οδηγού, τραγουδάμε με πάθος ένα τραγούδι, μια Πάολα βρε παιδί μου, και ξαφνικά αρχίζει να παίζει ένα πριόνι, ένα τραγούδι που ακούς για πρώτη φορά, χωρίς φόβο και πάθος κουνιέσαι στον ρυθμό του και αναρωτιέσαι ποιο τραγούδι μπορεί να είναι αυτό. Να το πάω κι αλλιώς; Θα το πάω! Σίγουρα θα σας έχει τύχει, να είστε σε ένα μαγαζί, σε μια καφετέρεια βρε αδερφέ, club-ίδι ίσως και αναρωτιέστε, ποιος είναι ο τραγουδιστής και το βασικότερο απ’ όλα ποιο είναι αυτό το τραγούδι που ακούγεται από τα ηχεία. Εδώ λοιπόν σας έχουμε την λύση, καθώς η εφαρμογή Shazam, έρχεται να σας δώσει την απάντηση που ψάχνετε.

shazamΝα δούμε τώρα πως λειτουργεί το app. Τη στιγμή λοιπόν που σε συνεπαίρνει το τραγούδι, αφιέρωσε μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξεις το Shazam. Με το που ανοίγεις την εφαρμογή σας βγάζει το μήνυμα  “Touch to Shazam” στην οθόνη, έτσι με ένα απλό άγγιγμα επεξεργάζεται τα δεδομένα που ακούει και σας εμφανίζει το αποτέλεσμα. Η κατηγορία “MY TAGS” περιέχει μία λιστα των τραγουδιών που έχετε αναζητήσει αναφέροντας τον τίτλο του τραγουδιού, τον τραγουδιστή/συγκρότημα καθώς και την ημερονηνία που έγινε η αναζήτηση του συγκεκριμένου κομματιού. Καλό θα ήταν κατά τη πρώτη εγκατάσταση να δώσετε ένα e-mail ή ακόμα και να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μοιράζεστε τα tags πιο εύκολα! Στην συνέχεια σας δίνετε η δυνατότητα α) να κατεβάσετε το τραγούδι από το Amazon ή Google Play(Εάν βέβαια το τραγούδι είναι ξένο και να θυμίσω ότι το μουσικό κατάστημα δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα), β) να το ακούσετε μέσω της υπηρεσίας Spotify ή Rdio, γ) να δείτε το βίντεο στο Youtube και τέλος δ) να δείτε όλη την δισκογραφία του καλλιτέχνη καθώς και το βιογραφικό του. Το πιο απολαυστικό απ’ όλα όμως είναι το γεγονός ότι μέσω του LyricPlay μπορείτε να τραγουδήσετε με την βοήθεια των στοίχων που σας δίνονται.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στις συσκευές i-Phone, i-Pad και i-Pod η εφαρμογή έχει την επιλογή να λειτουργεί αυτόματα ακόμη και αν έχετε βγει από το app ή αν έχετε κλειδώσει το κινητό σας.

Επιπλέον η εφαρμογή περιέχει την κατηγορία «Chart», που περιέχει τα τραγούδια που έχουν “tagαριστει” περισσότερο στην χώρα στην οποία βρίσκεστε, όπως και τη καρτέλα “News” στην οποία παρακολουθείτε τι Shazamάρουν οι φίλοι σας στο Facebook.

Κατεβάστε λοιπόν αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο και Shazamάρετε ακατάπαυστα, όχι για μένα αλλά για να εμπλουτίσετε τη μουσική σας παιδεία.

 

ShazamShazam Entertainment Limited Music & Audio FreeDownload

 
Μέγεθος Varies with device
Λήψεις 100,000,000 - 500,000,000
Έκδοση Varies with device
 

8.4 10

Taste App

Shazam

Music Lover = Shazam User

1
Συνολική Ικανοποίηση8.5
Ενημερώσεις8.6
Χρησιμότητα8.9
Ευκολία στη χρήση9.2
Αποτελεσματικότητα7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!