Rota Reto
Διάβασε σε 4 λεπτά

Rota Reto

Με την νέα Ελληνική Εφαρμογή Rota Reto θα αρχίσετε να βλέπετε κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα και διαφόρων ειδών σχήματα σε ένα γρήγορο και εύκολο Puzzle Game! Πού να το φανταζόμασταν ότι η γεωμετρία θα μπορούσε να γίνει τόσο εθιστική.

Δείτε επίσης: Με την Ελληνική Εφαρμογή A Clockwork Brain ακόνισε το μυαλό διασκεδάζοντας!

Rota Reto

Gameplay

Το gameplay του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά απλό και γίνεται κατανοητό αρκετά γρήγορα με την ύπαρξη ενός μικρού tutorial. Διαφόρων ειδών σχήματα εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης και πέφτουν προς τα κάτω, περίπου όπως το γνωστό σε όλους Tetris. Παράλληλα, στο κάτω μέρος της οθόνης βρίσκεται η “σκιά” του ίδιου σχήματος, η οποία πιθανώς έχει περιστραφεί σε σχέση με το πάνω σχήμα. Ο σκοπός μας είναι να περιστρέψουμε το σχήμα που κατεβαίνει, έτσι ώστε όταν φτάσει στη σκιά του να ταυτιστούν.

Για κάθε σχήμα που ταιριάζουμε σωστά κερδίζουμε έναν πόντο και προχωράμε στο επόμενο. Αν δεν προλάβουμε να τοποθετήσουμε σωστά το σχήμα που κατεβαίνει τότε χάνουμε εκτός αν έχουμε κερδίσει έξτρα ζωή, η οποία κερδίζεται κάνοντας αρκετά συνεχόμενα σωστά ταιριάσματα. Ακόμα, το παιχνίδι παρέχει παγκόσμια κατάταξη και μπορούμε να συναγωνιστούμε με παίκτες από όλο τον κόσμο προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο highscore.

Rota Reto

Ο χειρισμός είναι εξίσου απλός αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε οπουδήποτε στην οθόνη για να περιστραφεί το σχήμα που κατεβαίνει. Ακόμα στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει ένα κουμπί το οποίο επιταχύνει την κάθοδο του σχήματος, το οποίο χρησιμεύει σε περίπτωση που έχετε φέρει το σχήμα στη σωστή θέση και θέλετε να κατέβει πιο γρήγορα έτσι ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι χρήσιμο στα πρώτα σχήματα, αλλά γίνεται περιττό καθώς προχωράμε διότι η ταχύτητα των σχημάτων γίνεται όλο και πιο γρήγορη.

 
Μέγεθος 24M
Λήψεις 100 - 500
Έκδοση 1.7
 

User Interface / Graphics

Από άποψη γραφικών, το παιχνίδι μπορεί να μην κάνει ιδιαίτερη εντύπωση χωρίς όμως αυτό να έχει μεγάλες επιπτώσεις στη συνολική εικόνα του, αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι που βασίζεται κυρίως στην απλότητα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα είδη των σχημάτων και ποτέ δεν φαίνεται να επαναλαμβάνονται, όμως θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην εναλλαγή των φόντων. Ακόμη θα μπορούσε να υπάρχει κάποια βοήθεια-επεξήγηση για τους καινούριους παίκτες καθώς και η επιλογή σίγασης της μουσικής του παιχνιδιού.

Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε στην παγκόσμια κατάταξη του Rota Reto;

Rota Reto

Final Thoughts

Συνοψίζοντας, το Rota Reto είναι μια έξυπνη ιδέα που μπορεί να “κάψει” αρκετό από το χρόνο σας και να γίνει ο φίλος σας όταν θέλετε να περάσει η ώρα στην στάση του λεωφορείου, μέσα στο μετρό ή έχετε κενό και δεν ξέρετε τι να κάνετε! Μπορεί να επιδέχεται ακόμα βελτιώσεις όμως αξίζει να το δοκιμάσετε διότι είναι πολύ πιθανό να σας κερδίσει.

 

8.0 10

Rota Reto

Rota Reto

16
Συνολική Ικανοποίηση7.5
Ενημερώσεις8.0
Θα το παίζαμε ξανά8.0
Time killing8.0
Διασκέδαση7.0
Ευκολία στη χρήση8.5
Μπαταριά9.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 15 Βαθμολογίες ) 8.5

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιώργος Κατσογιάννης

Γράφω για Games που δοκιμάζω στο Galaxy S4 mini. Τον υπόλοιπο χρόνο ασχολούμαι με μουσική τεχνολογία και φίλους.