Η αλήθεια είναι ότι όσο πάει και περισσότερο οι φωτογραφίες κολλάζ γεμίζουν το timeline μας, είτε στο Facebook είτε στο Instagram και μέχρι πριν ένα δίμηνο δεν είχα την παραμικρή ιδέα πως φτιάχνεις ένα. Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την κάμερα του κινητού ή από το Instagram και προσπαθούσα να “ξετρυπώσω” retricaαυτή την δυνατότητα μέχρι που μια γνωστή, μου ψιθύρισε “Retrica”.

Το Retrica είναι η απόλυτη εφαρμογή για selfie αγαπητοί αναγνώστες μου έχει να σας παρουσιάσει το appview.gr, θα καταλάβετε διαβάζοντας. Όπως ανέφερα το μεγάλο του ατού είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κολλάζ φωτογραφιών μέχρι και με 9 στιγμιότυπα. Εισερχόμενοι στην εφαρμογή το interface μοιάζει πολύ με αυτό του Instagram και ουσιαστικά υπάρχει μόνο μια λωρίδα παραπάνω για να διαχειρίζεστε όλα τα εφέ που σας προσφέρει το application.

  • Καθορίζετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 3:4, 1:1 και σε “λωρίδες”, και ύστερα επιλέγετε το τύπο κολλάζ που επιθυμείτε, αν επιθυμείτε δεν σας πιέζουμε, λόγου χάρη 4 φωτογραφίες μαζί που είναι και το πιο δημοφιλής. Τα υπόλοιπα είναι οι κλασσικές ρυθμίσεις που έχουν σχεδόν όλες οι εφαρμογές φωτογραφιών όπως,
  • η εστίαση,η οποία εδώ είναι κυκλική και περιφερειακή
  • το πορτραίτο το οποίο να τονίσουμε δεν φαίνεται την ώρα που το επιλέγετε αλλά φαίνεται αφού βγάλετε την φωτογραφία
  • ο χρονοδιακόπτης  που έχει δύο λειτουργίες, μια για το χρονικό διάστημα μεταξύ των λήψεων όταν δημιουργείτε το κολλάζ και η δεύτερη  είναι ο κλασσικός χρονοδιακόπτης που έχει και η κάμερα σας, για την λήψη με καθυστέρηση
  • τα φίλτρα χωρίζονται σε κατηγορίες με κάθε μια να έχει 9 εσωτερικά.

Το Retrica δεν είναι εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, ήρθε για να αντικαταστήσει την φωτογραφική μηχανή του smartphone σας και αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι δεν έχετε την δυνατότητα να επεξεργαστείτε φωτογραφίες που έχετε στην συλλογή σας, ούτε και αυτές που έχετε τραβήξει μέσω application. Το τελευταίο έχει και μια λογική βάση βέβαια. Βλέπετε το Retrica δεν σας δίνει την δυνατότητα του no filter, δηλαδή η φωτογραφία σας θα βγαίνει πάντα επεξεργασμένη, οπότε ποιος ο λόγος να την επεξεργαστείς ξανά; Στα αρνητικά να βάλουμε και την μη δυνατότητα λειτουργίας του φλας καθώς και την ανάλυση που θέλει βελτίωση.

Υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης στην Pro έκδοση, που εξαφανίζει τις διαφημίσεις και ξεκλειδώνει τις τρεις τελευταίες κατηγορίες φίλτρων, με τιμή 1,45Ευρώ.

 

Android:

Retrica - Discover YourselfRetrica, Inc. Photography FreeDownload

App Store:

icon
Retrica - Discover YourselfRetrica, Inc.Photo & VideoFreeDownload

 

 
Μέγεθος Varies with device
Λήψεις 100,000,000 - 500,000,000
Έκδοση Varies with device
 
8.4 10

Taste App

Retrica

Το Retrica είναι η απόλυτη εφαρμογή για selfie.

4
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις8.0
Χρησιμότητα7.5
Αξιοπιστία9.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 3 Βαθμολογίες ) 9.3

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!