Δεν είμαι κι από τους πιο εύκολους ανθρώπους η αλήθεια να λέγεται και όταν άκουσα για ακόμα μια quiz εφαρμογή ήμουν ολίγον τι επιφυλακτικός. Πάνω απ’ όλα όμως είμαι άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες γι’ αυτό το λόγο δεν δίστασα να κατεβάσω στη συσκευή μου το Quizdom για να δω τι ψάρια πιάνει. Η συγκομιδή σίγουρα δικαίωσε το ένστικτο μου.

Ας εμβαθύνουμε…

Οι λάτρεις των Quiz και των παιχνιδιών ερωτήσεων γενικών γνώσεων είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψουν το app. Για να καταλάβετε πόσο βυθίστηκα στη πρόκληση, έπιασα αρκετές φορές τον εαυτό μου να παραμελεί τις προτάσεις των κολλητών μου για ρακέτες όση ώρα βρισκόμασταν στις καταγάλανες παραλίες της Σάμου. Μα πως να παρατήσεις στη μέση έναν αγώνα γνώσεων και να τρέχεις για πουρνάρια;

QuizdomΤο Quizdom ήρθε στην Ελλάδα τόσο για χρήστες Android όσο και για iOS με σκοπό να βιώσετε μάχες πνευματικού επιπέδου εναντίων φίλων και αγνώστων. Ναι, καλά καταλάβατε η εφαρμογή αποτελεί ένα multiplayer παιχνίδι γνώσεων το οποίο απαιτεί σύνδεση στο Internet. Δεν σας άρεσε και πολύ η τελευταία φράση, ε; Απλά σκεφτείτε ότι το Ίντερνετ έχει δρομολογηθεί κάποια μέρα να γίνει κοινωνικό αγαθό, άρα δεν θέλω να τρομάζετε κάθε φορά που ακούτε ότι μία εφαρμογή προϋποθέτει διαδικτυακή σύνδεση.

Οι προγραμματιστές για να φέρουν κοντά τους χρήστες έδωσαν αρκετό βάρος στο social κομμάτι της εφαρμογής καθιστώντας δυνατή την αναζήτηση αντιπάλων μέσω Facebook, WhatsΑpp ή Viber. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να βρείτε τυχαία έναν αντίπαλο αν δείτε ότι οι τσακωμοί μέσα στη παρέα φουντώνουν.

Ο τρόπος παιχνιδιού είναι απλός και μερικές φορές οι τέσσερις γύροι φαντάζουν λίγοι αλλά ο κυριότερος λόγος που θα “κολλήσετε” με την εφαρμογή είναι η πολυπλοκότητα των ερωτήσεων. Πάντα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγνωστο, στην αρχή “μαζευόμαστε” αλλά στη συνέχεια η περιέργεια οδηγεί το μυαλό μας να διδαχτούμε όλο και περισσότερα.

Δείτε επίσης: Το Πες Βρες είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι που υπόσχεται να κρατάει συντρόφια σε εσάς και την παρέα σας.

Στην αρχή του παιχνιδιού καλείστε να διαλέξετε 2 κατηγορίες ερωτήσεων. Δύο εσείς και δύο ο αντίπαλος σας. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου αφού η θεματολογία είναι αρκετά πλούσια με συνολικά 16 διαθέσιμες κατηγορίες ανάμεσά τους  Ιστορία, Αθλητικά, Celebrities, Σινεμά και Μουσική. Οι δύο αντίπαλοι παίζουν εναλλάξ και διαγωνίζονται στις ίδιες 16 ερωτήσεις, 4 ανά γύρο. Νικητής θα ανακηρυχθεί εκείνος που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις.

Χάσετε ή κερδίσετε, αντίκτυπο θα υπάρχει στη βαθμολογία σας, η οποία εξαρτάται από το συνολικό αριθμό σωστών απαντήσεων αλλά κι από το επίπεδο του αντιπάλου σε κάθε αναμέτρηση. Κάθε χρήστης μπορεί να πληροφορηθεί για τα στατιστικά του πατώντας το βέλος στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής αλλά και να δει τη κατάταξη των Top 50 παικτών. Στην απέναντι όχθη δηλαδή στη πάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής, εισέρχεστε στις ρυθμίσεις του Quizdom με τη λειτουργία αποκλεισμού άλλων παικτών να αφήνει θετικές εντυπώσεις κι αυτό γιατί το chat κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μπορεί να αποτελέσει αρκετά ενοχλητικό. Κάποιοι το παίρνουν κατάκαρδα όταν χάνουν αρχίζουν τα γαλλικά.

Ένα πράγμα παρατήρησα γρήγορα και οφείλω να πω ότι χρειάζεται βελτίωση.

Αν χαθεί η σύνδεση στο Ίντερνετ και η εφαρμογή δεν καταφέρει στο τέλος του γύρου να μετρήσει το αποτέλεσμα τότε λαμβάνετε το ανάλογο μήνυμα σφάλματος αλλά στην “επαναφορά” που σημαίνει ότι συνδεθήκατε πάλι στο Ίντερνετ και είπαμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παίξετε, μπορείτε να κάνετε το 4 στα 4 αφού απαντάτε στην ίδια τετράδα ερωτήσεων και γνωρίζετε ήδη τις απαντήσεις. Έτσι όποιος το “μυριστεί” μπορεί κάλλιστα να κάνει το απόλυτο. Τηρείστε το Fair Play και μην κλέβετε γιατί η ομάδα του Quizdom με έχει ενημερώσει ότι παρακολουθεί τους χρήστες που “κλέβουν” και η ποινή είναι αφαίρεση 1000 πόντων και αποκλεισμός για 24 ώρες.

 Κατεβάστε το Quizdom για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας!

Τελικά το Quizdom φαίνεται να ήρθε για να μείνει αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πείσει να ασχοληθείτε μαζί του για παραπάνω από μία μέρα. Το multiplayer αποτελεί κλειδί για την απήχηση που θα έχει μιας και φέρνει κοντά αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να τεστάρουν τις γνώσεις τους σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας. Δείξτε εμπιστοσύνη στο Quizdom για να γίνει καλύτερο και περιμένω τα σχόλια σας.

Καλή διασκέδαση!

 

Quizdom – Νέα groups χρηστών!Quizdom UG (haftungsbeschraenkt) Trivia FreeDownload
icon
Quizdom – Νέα groups χρηστών!quizdom UG (haftungsbeschraenkt)GamesFreeDownload

 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 1,000,000 - 5,000,000
Έκδοση 4.94
 

8.6 10

Fire app

Quizdom – Δείξε τι ξέρεις!

Το ελληνικό Quiz Game που θα αφήσει εποχή

1
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις8.6
Διασκέδαση9.0
Θα το παίζαμε ξανά;9.0
Time Killing8.5
Ευκολία στη χρήση9.0
Μπαταρία6.8
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!