Ήδη από τον τίτλο καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι Ερωτο-απαντήσεων που πρόκειται να καθηλώσει εσάς και την παρέα σας για ώρες και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Το Πες Βρες αποτελεί ένα ομαδικό παιχνίδι που συνδυάζει γενικές γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα(αθλητικά, τηλεόραση, διαδίκτυο, γεωγραφία, κτλ…) αλλά και την δυνατότητα κάθε ομάδας να βρει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις στην διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί τουλάχιστον δυο άτομα ενώ η ύπαρξη περισσότερων μετατρέπει το παιχνίδι στην απόλυτη διασκέδαση.

Δείτε επίσης: Scanbot – Η εφαρμογή που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια σε ότι αφορά το σκανάρισμα και την αρχειοθέτηση αρχείων

Οι κανόνες είναι απλοί και εύκολοι. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να μαζέψει τους περισσότερους πόντους, βρίσκοντας τις περισσότερες απαντήσεις της λίστας, πριν τελειώσει ο χρόνος. Η παρέα “σπάει” σε δυο ομάδες, την Ομάδα Α και την Ομάδα Β. Προτού ξεκινήσει η μονομαχία κάθε ομάδα επιλέγει το χρώμα που θα την εκπροσωπεί και έπειτα το παιχνίδι έχει άλλες δυο τελευταίες ρυθμίσεις. Η μία αφορά τον χρόνο δηλαδή πόσο χρονικό διάστημα έχει κάθε ομάδα στην διάθεση της για να βρει τις περισσότερες απαντήσεις και η άλλη είναι ο αριθμός των γύρων. Η Ομάδα Α αναλαμβάνει να απαντάει ενώ η Ομάδα Β είναι υπεύθυνη να σημειώνει τις απαντήσεις.

Πες ΒρεςΌλα έτοιμα, ας ξεκινήσει το παιχνίδι! Είναι ο πρώτος γύρος και η πρώτη ερώτηση κάνει την εμφάνιση της στην οθόνη σας. Οι ερωτήσεις είναι όλες ίδιου τύπου αλλά διαφορετικού θέματος. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ερώτηση ‘’10 μπασκετμπολίστες του Παναθηναϊκού’’ (όλοι καταλάβατε την αδυναμία μου!!!). Στην οθόνη εμφανίζονται οι 10 απαντήσεις και κάθε απάντηση έχει δίπλα τους σχετικούς πόντους. Οι σπάνιες απαντήσεις δίνουν περισσότερους βαθμούς ενώ οι συνηθισμένες λιγότερους. Ο χρόνος κυλάει και η Ομάδα Α πρέπει να απαντήσει. Δεν υπάρχουν περιορισμοί  λόγο λάθους παρά μόνο πολλές και γρήγορες απαντήσεις που πρέπει να δοθούν. Αν η Ομάδα Α βρει μια απάντηση η αντίπαλη πρέπει να την μαρκάρει στην οθόνη.

Το Πες Βρες είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι που υπόσχεται να κρατάει συντροφιά σε εσάς και την παρέα σας.

Τέλος χρόνου! Οι επιδόσεις της ομάδας που απάντησε εμφανίζονται στο τέλος και έτσι κλείνει ένας γύρος. Οι ρόλοι αντιστρέφονται και είναι σειρά για την Ομάδα Β να απαντήσει. Οι πόντοι που μαζεύει κάθε ομάδα παρουσιάζεται στο τέλος κάθε γύρου με την μορφή μπάρας στο αντίστοιχο χρώμα που έχει επιλέξει η κάθε μία. Νικήτρια η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Το παιχνίδι παίζεται με 3 και 4 ομάδες. Πιο δύσκολο και συναρπαστικό γίνεται όταν ο χρόνος είναι μικρής διάρκειας. Ωστόσο οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν ένα ουδέτερο άτομο στην θέση του διαιτητή ο οποίος θα χειρίζεται την συσκευή για να μην υπάρχουν ζαβολιές!

Καλή διασκέδαση!

 

Ένα άρθρο από τον

 Μάνο Μητσόπουλο

Facebook

 

Google Play

Πες Βρες!Petros Chatzipapas Board FreeDownload

App Store

icon
Πες Βρες!C.D. KOKKINOSGamesFreeDownload
 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 1,000,000 - 5,000,000
Έκδοση 3.51
 
8.8 10

Fire App

ΠΕΣ ΒΡΕΣ

Το Πες Βρες είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι που υπόσχεται να κρατάει συντροφιά σε εσάς και την παρέα σας.

3
Συνολική Ικανοποίηση9.0
Ενημερώσεις9.0
Θα το παίζαμε ξανα 8.5
Time Killing 8.0
Διασκέδαση 9.5
Ευκολία στη χρήση 9.0
Μπαταρία 8.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 2 Βαθμολογίες ) 10

Σχετικά με τον αρθρογράφο Συνεργαζόμενος Αρθρογράφος

  • Dimitris Prountzos

    Από τις καλύτερες εφαρμογές (παιχνίδια) για την παρέα!

  • Panos Grigoropoulos

    nice

  • Μαρία Πολυμέρη

    ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ