Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία θέματα το οποίο, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ευρέως γνωστό κυρίως μέσα από την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί.

mastosΗ εξέταση μαστογραφίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο. Το ρητό “η πρόληψη ισούται με την καλύτερη θεραπεία”, βρίσκει στην περίπτωση αυτή την καλύτερη εφαρμογή του. Η γρήγορη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού βελτιώνει ουσιαστικά την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής. Ο καρκίνος του μαστού είναι η περίπτωση του καρκίνου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης, εάν βεβαίως διαγνωστεί έγκαιρα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης.

Εδώ θα σας παρουσιάσω την εφαρμογή Mastos, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τις Ελληνίδες για τον καρκίνο του Μαστού

Η λειτουργία της είναι η εξής:

Καθώς ανοίγεις την εφαρμογή εισέρχεσαι στην αρχική οθόνη. Εκεί θα βρεις την επιλογή γνώρισε και πατώντας την μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις συνήθεις καταστάσεις του μαστού, γενικές πληροφορίες για τον καρκίνο, αλλά και μέτρα προφύλαξης.

Επιπλέον στην αρχική οθόνη, πατώντας την επιλογή μάθε την αυτοεξέταση η εφαρμογή σου παρουσιάζει τα βήματα της αυτοεξέτασης τα οποία είναι 2: βλέπω και ψηλαφώ. Επιπροσθέτως περιέχει και ένα αναλυτικό βίντεο με τα 2 αυτά βήματα.

Τέλος θα βρεις και την επιλογή θυμήσου. Εδώ η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να σου υπενθυμίζει την αυτοεξέταση αλλά και την εξέταση της μαστογραφίας σου, εφόσον εσύ έχεις ήδη σημειώσει τις ημέρες που θες να σου έρχεται η υπενθύμιση.

Δείτε επίσης: Στο Daddy was a thief ένας εργαζόμενος πατέρας χάνει την δουλεία του καθώς απολύεται από το αφεντικό του. Πως θα μεγαλώσει την οικογένειά του;

Δυστυχώς την βρίσκουμε μόνο στο App store δωρεάν και ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα μεταπηδήσει και στις άλλες πλατφόρμες.

Τελειώνοντας, θα ζητήσω από όλες τις γυναίκες που έχουν στη κατοχή τους μία συσκευή της Αpple κατεβάσουν την εφαρμογή. Η αλήθεια είναι πως το περιβάλλον της μπορεί να μην σας αρέσει, παρόλο αυτά η χρησιμότητά της το αντισταθμίζει.

 

Ένα άρθρο από τη

 Γιώτα Δημητρακοπούλου

Facebook

Instagram

Item not available.
 
Μέγεθος 0 Byte
Λήψεις Δεν διατίθεται
Έκδοση Εξαρτάται από τη Συσκευή
 
6.9 10

Taste App

Mastos

Το ρητό ‘πρόληψη ισούται με την καλύτερη θεραπεία’, βρίσκει στην περίπτωση αυτή την καλύτερη εφαρμογή του.

5
Συνολική Ικανοποίηση7.5
Ενημερώσεις1.0
Χρησιμότητα 9.0
Αποτελεσματικότητα 9.0
Ευκολία στη χρήση 8.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 4 Βαθμολογίες ) 9

Σχετικά με τον αρθρογράφο Συνεργαζόμενος Αρθρογράφος

  • Marilena Kat

    πολυ χρησιμο 😉