Το Headspace αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα App διαλογισμού. Σε βοηθάει να ηρεμείς το κεφάλι σου μετά από μία αγχωτική μέρα και σε οδηγεί σιγά σιγά σε μία πιο υγιεινή καθημερινότητα.

Δείτε επίσης: Fashiolista – ο κόσμος της μόδας στο κινητό σου

headspaceΑρχικά λοιπόν εφόσον κατεβάσεις την εφαρμογή, κάνεις Sign in είτε μέσω του λογαριασμού σου στο Facebook είτε μέσω του email σου. Στο δωρεάν κομμάτι της προσφέρει ένα καθημερινό πρόγραμμα 10 λεπτών που σε βοηθάει να εισέλθεις στο mood της εφαρμογής. Σου κάνει μια μικρή παρουσίαση στην αρχή για τα βασικά, ενώ σε περίπτωση που τα ξεχάσεις μπορείς να μεταβείς σε αυτά πατώντας την επιλογή MORE.

Ας πάρουμε μία γεύση από τις 2 πρώτες μέρες:

– 1η ημέρα: ο σκοπός είναι να χαλαρώσεις και να επικεντρωθείς κυρίως στην συμπεριφορά του σώματός σου.

– 2η ημέρα: ο στόχος είναι να επικεντρωθείς στον τρόπο που συμπεριφέρεται το σώμα σου με τις αναπνοές, την επαφή σου με την καρέκλα, αλλά και να εστιάσεις στους ήχους που ακούγονται.

Και για τις επόμενες 8 μέρες συνεχίζεις σε αυτό το μοτίβο, όπου η φωνή του διαλογιστή σου σε χαλαρώνει και σε καθοδηγεί σε κάποιες κινήσεις για να μπορέσεις να χαλαρώσεις κι να εγκλιματιστείς με το περιβάλλον γύρω σου και να κοντρολάρεις τις σκέψεις σου.

Μπορείς να τα επαναλάβεις εάν θες κάποιο πρόγραμμα ή να τα κάνεις συνεχόμενα καθώς όταν ολοκληρώνεις το ένα ‘ξεκλειδώνει’ το επόμενο. Εάν θελήσεις να δεις την καθημερινή σου πρόοδο επέλεξε το Progress και για να καλέσεις του φίλους σου μέσω email επέλεξε το Βuddies.

Αφού λοιπόν συμπληρώσεις τις 10 πρώτες μέρες και η εφαρμογή σε κερδίσει μπορείς να προχωρήσεις σε επόμενα επίπεδα αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες κάνοντας subscribe και επιλέγοντας ένα πακέτο ανάμεσα σε 4 επιλογές: μηνιαία με κόστος 9,95 ευρώ, χρόνο με 5,99 το μήνα, 2 χρόνια με 4,74 το μήνα και για πάντα πληρώνοντας 395,95 ευρώ. Αφού λοιπόν κάνεις subscribe αποκτάς πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες ασκήσεων της εφαρμογής μεταξύ των οποίων τρόπους για να διώξεις το άγχος σου και να διεγείρεις την δημιουργικότητά σου, διάρκειας από 2 έως 10 λεπτών. Εννοείται πως έχεις την δυνατότητα να εστιάσεις μόνο σε μία κατηγορία εάν ενδιαφέρεσαι αλλά και να επιλέξεις κατηγορίες ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει σε σχέση με την διάθεση σου αλλά και το lifestyle σου.

Το Headspace αποτελεί τον προσωπικό γυμναστή του μυαλού σου.

Κλείνοντας μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την ιδέα της εφαρμογής και την βρήκα αρκετά χρήσιμη καθώς λόγω εξεταστικής η πίεση ήταν έντονη και αυτά κα καθημερινά μαθήματα με χαλάρωναν αρκετά. Μια δοκιμή θα σας πείσει και μην ξεχνάτε να βαθμολογείτε.

 

Ένα άρθρο από τη

 Γιώτα Δημητρακοπούλου

Facebook

Instagram

 

Google Play

Headspace: Guided Meditation & MindfulnessHeadspace, Inc. Health & Fitness FreeDownload

App Store

icon
Headspace: Guided MeditationHeadspace meditation limitedHealth & FitnessFreeDownload

DetailsVersions
Υγεία & ΑθλητισμόςRelease: 19-01-2012
AndroidTested: 2.0.5
45 mbNow: 2.0.7
7.5 10

Taste App

Headspace

Το Headspace αποτελεί τον προσωπικό γυμναστή του μυαλού σου.

3
Συνολική Ικανοποίηση7.5
Ενημερώσεις5.0
Χρησιμότητα 8.0
Αποτελεσματικότητα 8.0
Ευκολία στη χρήση 9.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 2 Βαθμολογίες ) 2.5

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιώτα Δημητρακοπούλου

Αγαπημένο θέμα αναζήτησης οι χρηστικές εφαρμογές, με "βοηθό" το LG G2.