FoursquareNewΌταν έγραφα για το “παλιό” Foursquare θυμάμαι καθαρά πως είχα εντυπωσιαστεί με την χρησιμότητα και τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής και την χρησιμοποιούσα συνέχεια. Ήταν must-have για κάθε χρήστη smartphone. Βέβαια αυτό άλλαξε μετά την μεγάλη αναβάθμιση που έκανε πέρυσι με την οποία όχι μόνο άλλαξε το logo, το design και το interface του αλλά και την λειτουργία.
Ας τα πάρουμε από την αρχή για τους καινούργιους, το Foursquare ήταν ένα application όπου μπορούσες να ανακαλύψεις μαγαζιά(καφετέριες, μπαρ, club κλπ) ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεσαι ή ανάλογα με την περιοχή που θα επισκεφτείς. Στα plus, μπορούσες να κάνεις check-in μέσω της εφαρμογής, να αφήσεις συμβουλές και σχόλια, επίσης είχε και την διασκέδαση του καθώς με κάθε check-in κέρδιζες πόντους και ανταγωνιζόσουν τους φίλους σου.
Με το “νέο” Foursquare χάθηκε η διασκέδαση. Πλέον το Foursquare είναι μια εφαρμογή μόνο για να αναζητάς και να ανακαλύπτεις μαγαζιά και μέρη στην πόλη σου.

Δείτε επίσης: Swarm, το άλλο μισό του Foursquare

Η ομάδα πίσω από την δημιουργία του application έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην διευκόλυνση της αναζήτησης ή της περιήγησης σας.  Το μενού και όλα το user interface αναβαθμίστηκε ώστε να είναι πιο εύκολο στο χρήστη να βρει αυτό που αναζητάει είτε είναι κάτι συγκεκριμένο είτε κάτι γενικό. Το μενού αποτελείτε από δύο μπάρες όπως μπορείτε να δείτε στην αρχική οθόνη. Η πρώτη αφορά τις αναζητήσεις σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα τι ψάχνεται ή να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο με βάση τι θέλετε να κάνετε. Η δεύτερη στο κάτω μέρος της οθόνης είναι για όλα τα προσωπικά σας στοιχεία όπως τα μαγαζιά όπου έχετε αφήσει συμβουλές, τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, τα “Taste” σας καθώς και τις ρυθμίσεις.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Foursquare, αρχικά η εφαρμογή θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ή να συνδεθείτε με βάση κάποιο λογαριασμό σας σε Facebook ή Twitter και έπειτα θα σας ρωτήσει για τις προτιμήσεις σας, τα λεγόμενα “Tastes”. Υπάρχει μια μεγάλη λίστα με tag από “γεύσεις” για να διαλέξετε και με βάση τις οποίες η εφαρμογή θα σας προτείνει ανάλογα μέρη για να ανακαλύψετε, τα οποία θα εμφανίζονται στην αρχική σας. Η επιλογή των “γεύσεων” δεν είναι μόνιμη και χωρίς κανέναν όριο καθώς μπορείτε να διαλέξετε όσες προτιμήσεις επιθυμείτε. Οι “γεύσεις” θα επηρεάζουν τις επόμενες αναζητήσεις σας και κυρίως τις γεωγραφικές αναζητήσεις. Οι γεωγραφικές αναζητήσεις εξυπηρετούν σε περίπτωση που δεν είστε στην περιοχή όπου θα βγείτε για καφέ αλλά θέλετε να ψάξετε για την κατάλληλη καφετέρια για να πάτε. Έτσι επιλέγετε την περιοχή και σας εμφανίζονται στο χάρτη όλες οι καφετέριες ή οποιοδήποτε άλλο είδος μαγαζιού θέλετε να επισκεφτείτε. Για να αποφασίσετε σε ποιο μαγαζί θα κάτσετε επιλέγετε μια-μια τις προσφερόμενες επιλογές ώστε να δείτε στην καρτέλα τους αν έχουν όσα αναζητείτε. Στην καρτέλα υπάρχει ο χάρτης ώστε να δείτε που ακριβώς βρίσκεται και αν σας βολεύει, υπάρχει μια λίστα με τα “Τips” που έχουν αφήσει άλλοι χρήστες του Foursquare που έχουν επισκεφτεί αυτό το μέρος καθώς και φωτογραφίες του χώρου. Επίσης στην κάθε καρτέλα σας δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσετε αυτό το μέρος για να το επισκεφτείτε στο μέλλον, να το βαθμολογήσετε και να κάνετε Check-in μέσα από το Swarm.

 

Τι είναι το Swarm; To Swarm είναι το δεύτερο ξεχωριστό application της ίδιας εταιρίας όπου εμπεριέχεται το διασκεδαστικό κομμάτι του Foursquare που σας έλεγα στην αρχή, με τα Check-in και τις βαθμολογίες.
Πολλοί βγήκαν και είπαν ότι μετά την αναβάθμιση το Foursquare με την κίνηση του αυτή χάνει τον εαυτό του μαζί με τους χρήστες του καθώς κανείς δεν θέλει δύο εφαρμογές ενώ πριν μπορούσε να τα έχει όλα σε μια. Και ίσως αυτό να ισχύει αλλά αν ξεχάσεις για λίγο την παλιά εφαρμογή και επικεντρωθείς στην καινούργια θα δεις ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που θα σου λύσει τα χέρια κάθε φορά που σκέφτεσαι, “Κανένα καινούργιο μέρος για να βγω;”.

 

Google Play

Foursquare City GuideFoursquare Food & Drink FreeDownload

 

App Store

icon
Foursquare City GuideFoursquare Labs, Inc.Food & DrinkFreeDownload

 

Windows Phone

 

 

 

 
Μέγεθος Varies with device
Λήψεις 10,000,000 - 50,000,000
Έκδοση Varies with device
 
8.5 10

Taste App

Foursquare

3
Συνολική Ικανοποίηση8.5
Ενημερώσεις7.5
Χρησιμότητα 8.0
Αποτελεσματικότητα 9.0
Ευκολία στη χρήση 9.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 2 Βαθμολογίες ) 4.9

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!