Η αλήθεια είναι ότι το μαγείρεμα είναι για αρκετούς μια απόλαυση. Τι γίνεται όμως όταν το μαγείρεμα και η προετοιμασία του δεν γίνεται περιστασιακά αλλά καθημερινά και απαραίτητα; Τότε η απολαυστική διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε αγγαρεία  καθώς γίνεται χρονοβόρα και κουραστική. Αν είσαι “Σεφ” της κοπέλας σου, του αδερφού ή ολόκληρης της οικογένειας, λύση σου είναι το Food Planner.

Ο “Σεφ” του νοικοκυριού πρέπει να σκέφτεται πριν από το ψυγείο και πρέπει να μελετά τον προγραμματισμό των γευμάτων, ώστε να μην καταλήγει τελευταία στιγμή στην βολική παραδοσιακή πίτσα ή τα σουβλάκια. Γι ‘αυτό το Food Planner έρχεται ως ένας μεγάλος αποταμιευτής χρόνου στο προγραμματισμό γευμάτων σε καθημερινή βάση.

Άλλες εφαρμογές επικεντρώνονται περισσότερο στην αισθητική τους και την παρουσίαση των συνταγών,το Food Planner όμως επικεντρώνεται στο χρονολόγιο και στον πιο οργανωμένο τρόπο προγραμματισμό των γευμάτων σας. Είναι δομημένο σαν ένα κανονικό σχεδιασμό ημέρας. Μετά το άνοιγμα της εφαρμογής, παρουσιάζεται ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο που σας ζητά  “πατήστε για να προγραμματιστούν”  τα γεύματά σας.   Έτσι η εφαρμογή καθιστά σαφές από το get-go ποιος  είναι ο κύριος στόχος της.

unnamed1Τα γεύματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έναν έξτρα τύπο γεύματος. Μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε οποία συνταγή κάνει γι’ αυτό το γεύμα, την οποία συνταγή την έχετε προσθέσει εσείς ή(για τους τεμπέληδες) την έχετε κατεβάσει από κάποια ιστοσελίδα. Μόλις εισαχθεί η συνταγή, επιστρέφεται στο app και εμφανίζονται τα τμήματα: συστατικά, οδηγίες, tag και πηγή (ο σύνδεσμος ιστοσελίδας). Αγγίζοντας σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα σας επιτρέπει να τα επεξεργαστείτε, να καταργήσετε ή να προσθέσετε κάποια αν θέλετε. Η αλήθεια είναι ότι αν επιχειρήσετε να προσθέσετε την συνταγή της γιαγιάς σας ή της μαμάς σας,θα πρέπει να σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο κατά την εισαγωγή της.

Από την στιγμή που έχετε δημιουργήσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας, το επόμενο βήμα είναι να πάτε στο σουπερμάρκετ ή για ψώνια τέλος πάντων. Το Food Planner σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε αυτή την λίστα πηγαίνοντας απλά σε κάθε συνταγή του προγράμματος πατώντας πάνω σε κάθε υλικό. Προσθήκη στο “καλάθι” βρε αδερφέ. Επίσης, σημαντικό, έχετε και άλλες επιλογές, όπως η κλιμάκωση της συνταγής, θέτοντας την απόδοση (μερίδων). Ένας άλλος άσος στο μανίκι είναι η λειτουργία απογραφής. Σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα υλικά που έχετε μια συγκεκριμένη στιγμή και κάθε φορά με τα βελάκια να προσθέτεται ή να αφαιρείται ποσότητα, όπως και υλικά(π.χ  τελείωσε το μπέικον, το βγάζετε από την λίστα απογραφής). Τέλος το μενού του app είναι απλό, λιτό, μινιμαλιστικό για να μην κουράζει ώστε να εξοικειωθεί εύκολα ο χρήστης.

Η αλήθεια είναι ότι το Food Planner είναι μια μεγάλη εφαρμογή η οποία θέλει λίγο χρόνο για να την συνηθίσει κάποιος μην εξοικειωμένος χρήστης, σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο καθώς θα σας λύσει τα χέρια και θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Μια σημείωση σχετικά με την τιμολόγηση: το Food Planner είναι μια δωρεάν εφαρμογή, με μια επιλογή όμως  να εγκαταστήσετε ένα plugin 1,5 ευρώ που ξεκλειδώνει άλλα χαρακτηριστικά, όπως η αφαίρεση των διαφημίσεων και απεριόριστη αποθήκευση των συνταγών.

 

Google Play:

Food PlannerMiniMobile Food & Drink FreeDownload
 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 1,000,000 - 5,000,000
Έκδοση 5.0.2.1-google
 
7.1 10

Taste App

Food Planner

Αν είσαι "Σεφ" της κοπέλας σου, του αδερφού ή ολόκληρης της οικογένειας, λύση σου είναι το Food Planner.

1
Συνολική Ικανοποίηση7.0
Ενημερώσεις8.0
Χρησιμότητα 7.0
Ευκολία στη χρήση6.5
Αποτελεσματικότητα 7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!

  • Fraulita Fraulita

    Η “Food Planner” ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

  • Rita Argi

    Μια πολύ καλή εφαρμογή!!!!!!!!

  • Thomais Fountoulaki

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrr εφαρμογη!!!!!!!!