Πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα και το την εγγραφή στα newsletters το RSS feed έπαιζε πάντα πρωταρχικό ρόλο και αυτό φαίνεται από το πόσο επιτυχημένα και αναγκαία είναι τα RSS reader, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Το Feedly είναι όπως προαναγγέλλει και το όνομα του είναι μια εφαρμογή που σας τροφοδοτεί με νέα από όλες τις ιστοσελίδες που έχετε κάνει εγγραφή για να μένετε συνέχεια ενημερωμένοι.
feedlyΤο πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σχετικά με το Feedly είναι ότι είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Ενώ πολλές παρόμοιες εφαρμογές όπως και το προσφάτως αποθανών Google Reader, προσφέρουν αναμφισβήτητα βασικό σχέδιο, το οποίο ως επί το πλείστων αποτελείται από τους καταλόγους και κείμενα. Το Feedly προσφέρει μια πολύ πιο διαφορετική εμπειρία. Φωτεινά χρώματα, καθαρές γραμμές και γραμματοσειρές sans-serif συνθέτουν μια σύγχρονη συνολικά εμφάνιση και αίσθηση. Και επειδή το Feedly χρησιμοποιεί μεγάλες εικόνες και δημιουργικά σχέδια, χρησιμοποιώντας το app μπορεί να αισθάνεστε σχεδόν σαν να διαβάζετε ένα περιοδικό. Βέβαια δίνεται η δυνατότητα επιλογής ώστε στην οθόνη να παρουσιάζονται μόνο οι τίτλοι για όποιον θέλει απλά να κατευθυνθεί μέσα στο κείμενο της αρέσκειας του.

Η χρήση του πίνακα στη δεξιά πλευρά της οθόνης «Εξερευνήστε» είναι για να μπορείτε είτε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή να περιηγηθείτε μέσα από διάφορες κατηγορίες και ανάλογα ενδιαφέροντα. Είναι εύκολο για τους αρχάριους να βρείτε τις πηγές που αξίζουν για εγγραφή. Για παράδειγμα, υπάρχουν κατηγορίες για Gaming, Επιχειρήσεις, Σχεδιασμό, Κηπουρική και Lifestyle, καθώς και χαρακτηρισμένες κατηγορίες ανάλογα με το κοινωνικό δίκτυο. Για να εγγραφείτε σε κάποια από τις πηγές που επιθυμείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το σημείο με το “+” και να το ταξινομήσετε ανάλογα στην κατηγορία που επιθυμείτε.
Όλη η πλοήγηση διοργανώνεται με το συρόμενο πάνελ από τα αριστερά, ξεκινώντας με καρτέλες με πρόσφατο περιεχόμενο, όλο το περιεχόμενο, τα στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει για αργότερα και διαφορετικές κατηγορίες της συνδρομής σας. Όταν επιλέξετε μια κατηγορία, η εφαρμογή την ανοίγει σαν ένα περιοδικό, με εξώφυλλο και μετά μια λίστα με τα πιο πρόσφατα άρθρα. Μπορείτε να πατήσετε σε οποιοδήποτε άρθρο για να το επεκτείνετε σε προβολή πλήρους σελίδας, και από εκεί, να μεταφερθεί έξω σε μια προβολή του προγράμματος περιήγησης, αν θέλετε. Πέρα από την επιλογή της κατηγορίας μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τα άρθρα από συγκεκριμένο περιοδικό στο οποίο έχετε κάνει εγγραφή. Επίσης αρκετά χρήσιμη θα σας φανεί η δυνατότητα που δίνει το Feedly ώστε να μαρκάρετε τα άρθρα που θέλετε να διαβάσετε αργότερα, τα οποία τοποθετούνται σε μια ξεχωριστή κατηγορία.

Αυτό που θα θέλαμε να δούμε σε Feedly είναι η άποψη των δύο πάνελ που κρατά τη λίστα των feeds για το αριστερό και έχει το επιλεγμένο περιεχόμενο στα δεξιά. Επίσης και το Feedly έχει μια έκδοση pro στην οποία πρέπει να πληρώσετε η οποία ουσιαστικά το ολοκληρώνει καθώς σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε share και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε άλλες εφαρμογές, καθώς επίσης προσφέρει ένα ικανό widget για την αρχική σας οθόνη ώστε να ενημερώνεστε χωρίς να ανοίγετε το app.
Έτσι, αν δεν σας πειράζει κάτι που είναι λίγο πιο οπτικά ελκυστικό από τα συνηθισμένα RSS reader, το Feedly είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

 

Google Play

Feedly - Get SmarterFeedly Team News & Magazines FreeDownload

 

App Store

icon
Feedly - Get SmarterDevHD IncNewsFreeDownload

 

DetailsVersions
ΕργαλείαRelease: 16-11-2011
AndroidTested: 26.0.1
10.0 mbNow: 27.0.4

 

 

7.8 10

Taste App

Feedly

Το Feedly προσφέρει μια πολύ πιο διαφορετική εμπειρία σε ότι αφορά τα RSS readers.

1
Συνολική Ικανοποίηση7.0
Ενημερώσεις9.0
Χρησιμότητα7.0
Αποτελεσματικότητα8.0
Ευκολία στη χρήση 8.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!