Παίρνω την πρωτοβουλία να γράψω Review για τη παρακάτω εφαρμογή για εκπαιδευτικούς και eco-friendly λόγους. Το ξε-ΚΑΘΑΡΙΖΩ από τώρα!

energeiakh-epithewrhshΕσείς έχετε ιδέα σε ποια Ενεργειακή Κλάση ανήκει τόσο το σπίτι σας όσο και το σπίτι των φίλων σας; Κάτι μου λέει πως όχι!

Με το ελληνικότατο app, Ενεργειακή Επιθεώρηση η διαδικασία θα σας φανεί παιχνιδάκι.

Η εφαρμογή είναι με τέτοιο τρόπο στημένη ώστε να βοηθήσει και αυτούς που δε διαθέτουν ειδικές γνώσεις γύρω από τις κατοικίες. Για να ξεκινήσει η περιήγηση, μόλις εισέλθετε στο περιβάλλον της εφαρμογής πατήστε το κεντρικό εικονίδιο.  Στη συνέχεια, σε κάθε νέο παράθυρο συμπληρώστε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη κατοικία σας όπως στο Νομό που ανήκει, τον τύπο και όροφο, το έτος κατασκευής, τα τετραγωνικά κτλ.

Μόνο αν έχετε συμπληρώσει σωστά τα απαραίτητα πεδία θα έχετε τη δυνατότητα να πάτε στο επόμενο παράθυρο. Αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο, γιατί η εφαρμογή στοχεύει στην εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Προσοχή όμως! Όπως επισημαίνει και ο προγραμματιστής! Η εφαρμογή δεν προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης μιας πραγματικής Ενεργειακής Επιθεώρησης και το αποτέλεσμα της Ενεργειακής απόδοσης είναι ενδεικτικό, αφού στην πράξη δεν λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλοί παράγοντες όπως λόγου χάρη η σκίαση και ο προσανατολισμός της κατοικίας.
Ωστόσο σε ένα δείγμα 100 δοκιμών μόλις 4 λάθος εκτιμήσεις έγιναν!

Για την διεξαγωγή μιας πραγματικής Ενεργειακής Επιθεώρησης, θα χρειαστείτε έναν Μηχανικό. Η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με βάση δεδομένων για αναζήτηση ανά Νομό, ανά είδος Μηχανικού και είδος Εργασίας. Τη πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω Wifi ή 3G για να γίνει ενημέρωση της βάσης με τα τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και offline. Καλό θα ήταν μια φορά το μήνα να τρέχετε μια ενημέρωση για να έχετε στη διάθεση σας πιο πολλά αποτελέσματα. Σε περίπτωση που στη περιοχή σας αδυνατείτε να βρείτε έναν μηχανικό, υπάρχει η λειτουργία Εκδήλωση Ενδιαφέροντος με την οποία αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ένας Μηχανικός εντός 24ωρου θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας. Επιπλέον μέσω αυτής της λειτουργίας, πηγαίνοντας στην ανάλογη καρτέλα, εάν είστε Μηχανικός μπορείτε να προβληθείτε στην εφαρμογή.

Το app είναι πλήρως οργανωμένο, με λεπτομέριες γύρω από τη Ενεργειακή Επιθεώρηση ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και η αντίστοιχη Νομοθεσία. Για να μην ξεχνιώμαστε:

[quote style=’1′ cite=” title=’http://www.ypeka.gr’]Η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων θεσμοθετήθηκε και στη χώρα μας με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και με το Προεδρικό Διάταγμα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, αλλά και τη σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας[/quote]

Για όσο χρονικό διάστημα ισχύει ο Νόμος 4014 τακτοποίησης αυθαιρέτων, θα υπάρχει bonus section υπολογισμού του προστίμου και θα το βρείτε κάτω δεξιά στην οθόνη της συσκευής σας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και δεν ζητάει προσωπικά δεδομένα!

Στον επίλογο έχω να πω ότι το “σουλούπωμα” του UI και η βελτίωση του GUI είναι κάτι που περιμένω στις επόμενες ενημερώσεις της εφαρμογής, όπως επίσης θα ήθελα και η πιο πρόσφατη βάση δεδομένων να γίνεται εγκατάσταση από την αρχή ώστε η περαιτέρο πρόσβαση στο internet να είναι αναγκαία μόνο για την ενημέρωσή της.

 

Ενεργειακή ΕπιθεώρησηMcManus Tools FreeDownload
 
Μέγεθος 7.8M
Λήψεις 5,000 - 10,000
Έκδοση 1.7
 
6.9 10

Taste App

Ενεργειακή Επιθεώρηση

-

1
Συνολική Ικανοποίηση6.6
Ενημερώσεις5.7
Χρησιμότητα6.5
Ευκολία στη χρήση7.8
Αποτελεσματικότητα7.8
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!