Έπειτα από τις επιτυχίες διαφόρων πτηνών (βλ. Angry birds, Flappy bird) τα τελευταία χρόνια στις κινητές συσκευές, το Don’t Touch the Spikes έρχεται να βάλει την δική του πινελιά και να προσπαθήσει να κερδίσει ένα κομμάτι από τη δόξα.

Δείτε επίσης:Ανακαλύψτε πως μία απλή διαδρομή στην πόλη μπορεί να γίνει τόσο διασκεδαστική με το Does not Commute

Don’t Touch the Spikes

Ο σκοπός σας στο Don’t Touch the Spikes είναι, όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, να μην ακουμπήσετε τα καρφιά στους τοίχους μεταξύ των οποίων αναπηδάει το εκάστοτε πουλί που χειρίζεστε. Ο χειρισμός είναι εξίσου απλός και η επεξήγηση του αρκείται στο “Tap to Jump” της αρχικής οθόνης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απλό παιχνίδι, κάτι το οποίο είναι λογικό αφού επικεντρώνεται στο «σκότωμα χρόνου» όμως διανθίζεται με διάφορους μικρούς τρόπους έτσι ώστε να μην γίνεται μονότονο.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τον κύριο τρόπο παιχνιδιού, υπάρχουν οι λειτουργίες “Cave”, “Park”, “Duel” και “Multiplayer”. Στη λειτουργία “Cave” κάνουμε ελεύθερη πτώση σε μια σκοτεινή σπηλιά όπου η μόνη πηγή φωτός είναι ο φακός στο κράνος μας, αυξάνοντας έτσι τη δυσκολία αφού δεν μπορούμε να δούμε τα καρφιά παρά μόνο όταν είμαστε πολύ κοντά. Στο “Duel” και το “Multiplayer” προσπαθούμε να αντέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε είτε ενάντια στο παιχνίδι είτε ενάντια σε κάποιο φίλο μας που παίζει χρησιμοποιώντας το απέναντι μισό της οθόνης του κινητού μας. Τέλος το “Park” είναι σίγουρα η πιο ανούσια λειτουργία στην οποία περιμένουμε να περάσουν πουλιά έτσι ώστε να πατήσουμε πάνω τους για να μαζέψουμε διαμάντια.

Don’t Touch the Spikes

Ο χειρισμός θυμίζει χαρακτηριστικά “Flappy Bird” και βοηθάει τον παίκτη να ξεκινήσει να παίζει κατευθείαν χωρίς πολλές επεξηγήσεις. Απ’ την άλλη όμως, το κεντρικό μενού αν και είναι ωραία σχεδιασμένο δεν έχει κάποιο κείμενο για να καθοδηγήσει τον χρήστη. Ως αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να πατήσει μία μία τις επιλογές ώστε να καταλάβει τη χρησιμότητά τους. Ακόμη, τα γραφικά και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικά και σίγουρα δεν υπάρχει χώρος για παράπονα δεδομένου ότι ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι το «σκότωμα χρόνου».

Don’t Touch the Spikes

 

To Don’t Touch the Spikes είναι το καταλληλότερο παιχνίδι για να σκοτώσετε το χρόνο σας

Σε ότι αφορά τις διαφημίσεις θα παρατηρήσατε στις παραπάνω εικόνες, πως στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μονίμως μια διαφήμιση. Δεν ενοχλεί, εκτός αν προτιμάτε να πατάτε στο κάτω μέρος της οθόνης για να πηδάτε.  Υπάρχουν αρκετές διαφημίσεις σε μορφή αναδυόμενου παραθύρου οι οποίες εμφανίζονται αρκετά συχνά αλλά μπορούν να αφαιρεθούν έναντι πληρωμής.

Συνοψίζοντας, το Don’t Touch the Spikes είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι εάν έχετε άπλετο χρόνο για σκότωμα. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά εθιστικό, ειδικά αν έχετε κάποιο φίλο για να συναγωνιστείτε στο σκορ και δεν είναι εντελώς μονότονο αφού έχει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού που το κρατάνε φρέσκο. Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε ριψοκινδυνεύοντας να κολλήσετε και να μην το αφήσετε ποτέ.

Google Play

Don't Touch The SpikesKetchapp Arcade FreeDownload

App Store

icon
Don't Touch The SpikesKetchappGamesFreeDownload

 

 
Μέγεθος 15M
Λήψεις 10,000,000 - 50,000,000
Έκδοση 1.9.5
 
7.2 10

Taste App

Don’t Touch the Spikes

1
Συνολική Ικανοποίηση7.0
Ενημερώσεις6.0
Θα το παίζαμε ξανα 7.5
Time Killing 8.5
Διασκέδαση 7.5
Ευκολία στη χρήση 7.0
Μπαταρία 7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιώργος Κατσογιάννης

Γράφω για Games που δοκιμάζω στο Galaxy S4 mini. Τον υπόλοιπο χρόνο ασχολούμαι με μουσική τεχνολογία και φίλους.