Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι στην κατηγορία του και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο αλλά το Blade, ίσως μέχρι στιγμής να είναι το πιο ολοκληρωμένο και το πιο εθιστικό. Για τους λάτρης του είδους το Blade μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει πολύ με το Diablo καθώς αποστολή του χαρακτήρα σας είναι να καθαρίσει τον κόσμο από όλους τους δαίμονες.

Ο χαρακτήρα σας, τον οποίο επιλέγεται στην αρχή, μπορεί να είναι είτε Warrior, είτε Mage είτε Assassin. Το παιχνίδι χωρίζεται σε επίπεδα(Tiers). Κάθε Tier έχει 10 «μπουντρούμια» – πίστες(μην μπερδεύεστε δεν λέμε το Dungeon Hunter) και σε κάθε ένα από τα οποία υπάρχει ένας μικρός στρατός από δαίμονες που πρέπει να καθαρίσεις καθώς και τον αρχηγό τους(Boss). Στην τελευταία πίστα κάθε επιπέδου μετά τον καθιερωμένο Boss πρέπει να αντιμετωπίσεις και ένα δαίμονα που συνήθως έχει την μορφή τέρατος (π.χ: Μέδουσα) και είναι πιο δυνατός από τους προηγούμενους αρχηγούς.

sword of elysion battle

Ο χαρακτήρας, οποίας κατηγορίας και αν είναι, έχει το δικό του οπλοστάσιο. Συγκεκριμένα ο πολεμιστής απαρτίζεται από τα κλασσικά: πανοπλία, περικεφαλαία, όπλο και αξεσουάρ. Αυτά τα κερδίζει μετά από κάθε πίστα είτε λόγο της νίκης του είτε λόγο του τυχερού Spin που έχει στο τέλος κάθε πίστας. Όλα τα αντικείμενα στο οπλοστάσιο έχουν κάποιο συγκεκριμένο βαθμό, συνήθως στην αρχή τα περισσότερα έχουν χαμηλούς βαθμούς, σκοπό σας φυσικά είναι να εξοπλιστεί ο χαρακτήρα σας με αντικείμενα όσο μεγαλύτερου βαθμού γίνεται. Επειδή, το να έρθουν από μόνα τους αντικείμενα όπως πανοπλία S Grade είναι λίγο απίθανο μπορείτε να ενισχύετε ένα αντικείμενο με άλλα, καλύτερα του ίδιου τύπου ή διαφορετικού. Θέλει πειραματισμό το Enhancing η αλήθεια είναι. Συγκεκριμένα αν έχετε εφοδιαστεί με όπλο βαθμού «Β» και στο οπλοστάσιο σας υπάρχουν όπλα πιο χαμηλού βαθμού τότε έχετε την δυνατότητα να ενισχύσετε το πρωτεύον όπλο σας «θυσιάζοντας» τα άλλα.

blade upgrade gear

Για να μπορέσετε όμως να περάσετε όλα τα επίπεδα, δεν αρκούν οι αστραφτερές πανοπλίες και τα δυνατά όπλα, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε σημασία στα Skills σας. Πέρα από τις απλές επιθέσεις του χαρακτήρα σας, έχετε και “special” επιθέσεις τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείται ανά χρονικά διαστήματα. Στην αρχή έχετε μόνο τη Wild Rush επίθεση αλλά καθώς προχωράτε και ανεβαίνετε Level ξεκλειδώνονται και οι υπόλοιπες. Από την στιγμή που τις ξεκλειδώσατε όλες δεν σημαίνει ότι εξαντλήσατε και όλες τις δυνατότατες τους καθώς πρέπει και να τις αναβαθμίζεται. Μετά από μερικά επίπεδα θα κερδίζετε και Skill Points που ουσιαστικά είναι κέρματα για να τα επενδύσετε και να αναβαθμίσετε τις επιθέσεις σας. Ένα κοντινό χτύπημα του Phoenix Wrath θα μπορούσε να σημαίνει και το τέλος του εχθρού γι’ αυτό μη φοβηθείτε να επενδύσετε Skill Points και θα με θυμηθείτε. Κάθε επίθεση αποτελείται από τρία στοιχεία: τη βλάβη που προκαλεί στους αντίπαλους(Damage), τη μεγιστοποίηση της επίθεσης και την μείωση του χρόνου επαναχρησιμοποίησης της. Για να κλείσουμε με το κομμάτι της μάχης, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς η πιο δυνατή επίθεση είναι η άμυνα και όταν αυτή γίνει σωστά ενεργοποιείται η “αντεπίθεση” που μπορεί να σας Heal-άρει .

Πέρα από το μοναχικό σας ταξίδι για την εξάλειψη του σκότους, το Blade περιέχει και άλλα modes. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να μπείτε σε Guild ώστε να μπορείτε να προσφέρετε και να κερδίζετε πόντους, όσο πιο δυνατό το Guild που θα μπείτε τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να ανεβείτε πιο γρήγορα level. Τέλος, υπάρχει και το 1 vs 1 το οποίο είναι Real Time καθώς έρχεστε αντιμέτωπος με τυχαίο συνδεδεμένο χρήστη. Στο 1 vs 1 φαίνεται πραγματικά ποιος ξέρει να παίζει και να χειρίζεται το χαρακτήρα του και ποιος απλά “παλεύει”(ντάξει, δεν είναι και Mortal Kombat).

blade sword of elysion

Σίγουρα δεν πρόκειται να δείτε γραφικά υπολογιστή αλλά όλη η εμπειρία του Blade: Sword of Elysion είναι κάτι μοναδικό και όχι συνηθισμένο για apps. Ο χειρισμός του παίκτη είναι πραγματικά αποτελεσματικός, χωρίς ψεγάδια. Στις μάχες των επιπέδων μπορείτε να καταλάβετε ότι η ομάδα πίσω από το παιχνίδι δεν έχει ως σκοπό να το κάνει ρεαλιστικό αλλά εστιάζει στο θέαμα καθώς όλα τα λεφτά είναι στα γραφικά των Special επιθέσεων.  Όλα είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και καλοστημένα ώστε το παιχνίδι να μην μπερδεύει ή να κουράζει το χρήστη και να κυλάνε οι ώρες ευχάριστα χωρίς να το καταλαβαίνει.

 
Μέγεθος 41M
Λήψεις 100,000 - 500,000
Έκδοση 1.7.4
 

Το παιχνίδι είναι απαιτητικό RPG και μην αφήνετε το μέγεθος να σας ξεγελάει καθώς υπάρχουν έξτρα πακέτα που θα πρέπει να κατεβάσετε αφότου το εγκαταστήσετε. Προορίζεται για συσκευές που έχουν δυνατό επεξεργαστή και μεγάλη οθόνη. Ο καλός επεξεργαστής είναι απαραίτητος για να μην κολλάει το app και σας σπάσουν τα νεύρα, αν και το παιχνίδι δεν θέτει κάποιο όρο πέρα από τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο.
Σε ότι αφορά τον υποκειμενικό τομέα της διασκέδασης το παιχνίδι σίγουρα αν είστε fan του είδους θα σας κρατήσει ώρες απασχολημένο. Role-Playing Game και ατέλειωτες ώρες δράσης είναι σχεδόν συνώνυμα.

sword of elysion victory

Το Blade: Sword of Elysion ήρθε για να σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία RPG

Το Blade: Sword of Elysion της Four Thirty Three θέλει να αναδειχτεί στην κατηγορία του και σίγουρα έχει όλα τα στοιχεία για να καταφέρει να κερδίσει τους χρήστες, μιας και είναι δωρεάν. Για τους λάτρεις τέτοιον παιχνιδιών είναι σίγουρα το καινούργιο κόλλημα αλλά και για τους νέους που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει RPG games το Blade είναι το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι για να ζήσετε μοναδική περιπέτεια στο κινητό σας.

 

Κατέβασε το δωρεάν από το App Store ή το Google Play

 

 

8.4 10

Fire App

Blade: Sword of Elysion

9
Συνολική Ικανοποίηση8.5
Ενημερώσεις7.5
Θα το παίζαμε ξανα 8.5
Time Killing 9.0
Διασκέδαση 7.5
Ευκολία στη χρήση 9.5
Μπαταρία 8.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 8 Βαθμολογίες ) 9.2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!