Όλοι έχουμε ζήσει τη στιγμή που το εικονίδιο της μπαταρίας του τηλεφώνου μας παραπαίει ανάμεσα σε μια κίτρινη προειδοποιητική απόχρωση και τη κατακόκκινη ζώνη που “φωνάζει” από μακριά, κίνδυνος. Την ώρα εκείνη ακολουθεί πανικός και εμείς τρέχουμε γρήγορα στη πλησιέστερη πρίζα για να εκτελέσουμε φόρτιση. Είναι καθαρά επιλογή σας να συνεχίσετε να ζείτε αυτές τις τρομερές καταστάσεις, ή να αποβάλλεται εντελώς το άγχος χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Battery Doctor.

Η εφαρμογή Battery Doctor είναι απλή στη χρήση αλλά ταυτόχρονα σας προσφέρει πλήρη στατιστικά στοιχεία που είναι εύκολο να γίνουν κατανοητά. Πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από την απλή επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και παρέχει επιπλέον μια πλήρη επισκόπηση της υγείας και της απόδοσής της.

Battery-Doctor

Η εφαρμογή φαίνεται να έχει λίγο τα “ψυχολογικά” της και συγκεκριμένα κρίση ταυτότητας. Οι Android και iOS εκδόσεις έχουν εντελώς διαφορετικό στήσιμο και ορισμένες από τις λειτουργίες έχουν διαφορετική ονοματολογία. Ακόμη και η ίδια η εφαρμογή έχει διαφορετικό όνομα για κάθε πλατφόρμα. Οι fans της Apple θα τη βρουν ως Battery Saver, ενώ οι χρήστες του Android θα πρέπει να ψάξουν για μια εφαρμογή με όνομα Battery Doctor.

Και οι δύο εκδόσεις της εφαρμογής παρέχουν εκτιμήσεις για την υπόλοιπη διάρκεια ζωής της μπαταρίας βασιζόμενες σε διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Είστε με τις ώρες στο YouTube και ακούτε Ελένη Φουρέιρα; Η εφαρμογή θα σας πει πόσος χρόνος σας απομένει για να κάνετε streaming τα βίντεο κλιπ της. Μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις και για άλλα apps, έτσι έχετε στα χέρια σας ένα εργαλείο μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε ποια είδη εφαρμογών αδειάζουν τη μπαταρία σας περισσότερο από άλλα.

Θα λάβετε επίσης πληροφορίες για το πώς θα βελτιστοποιήσετε την μπαταρία σας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης ορισμένες ρυθμίσεων που θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν απενεργοποίηση του Wi-Fi ή του GPS, ρύθμιση της φωτεινότητας και την απενεργοποίηση του Bluetooth.

Η εφαρμογή δείχνει επίσης και πόσες φορές η μπαταρία σας έχει περάσει από μια πλήρη ή μερικό κύκλο φόρτισης και πόσες φορές έχει υπερφορτιστεί. Για να πάρετε ακριβή αποτελέσματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή εκτελείται κάθε φορά που η συσκευή σας φορτίζει.

Το Battery Doctor παραθέτει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την περισσότερη μνήμη. Τα δεδομένα είναι αρκετά αξιόπιστα, όπως ο χρόνος που έχετε ξοδέψει σε διάφορες εφαρμογές και πόσα mAh/min αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποίησαν.

Η εφαρμογή, πηγαίνει το πράγμα πολύ πιο πέρα από απλές συμβουλές και λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας. Θα μάθετε για τη χρήση της CPU και της μνήμης, πληροφορίες για Wi-Fi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τις προδιαγραφές του hardware της συσκευής σας. Επίσης, μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις για φόρτιση (ξυπνητήρια!).

Ένα παράξενο στοιχείο της έκδοσης για iOS συσκευές είναι τα μετάλλια που τα κερδίζεις κάνοντας ορισμένα πράγματα! Στην υγεία της μπαταρίας σας λοιπόν, άντε και με το χρυσό!

Από όποια πλευρά να το δούμε η εφαρμογή μπορεί να κάνει πολλά και τα αποτελέσματα βγάζουν μάτι. Εάν ανησυχείτε για τη ζωή της μπαταρίας του smartphone σας, ένα είναι το σίγουρο! Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο Battery Doctor(ή Battery Saver).

 

Battery Doctor(Battery Saver)Cheetah Mobile Inc. (NYSE: CMCM) Tools FreeDownload
Item not available.

 

DetailsVersions
ΕργαλείαRelease: 11-09-2012
AndroidTested: 4.6.2
6.10 mbNow: 4.23
8.1 10

Taste App

Battery Doctor

Για να ξέρεις τι ξεζουμίζει τη μπαταρία σου

1
Συνολική Ικανοποίηση8.9
Ενημερώσεις8.5
Χρησιμότητα8.0
Ευκολία στη χρήση8.4
Αποτελεσματικότητα6.5
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

 • atakto aggelaki

  Καλλιόπη Ρογγίτη polu endiaferousa!!!

 • Stavrakis Kozakos

  Δεν εχει πολλές μέρες που το εγκατέστησα. Πολύ μικρή διαφορά παρατήρησα μεχρι τώρα επειδή είχα όλες τις ρυθμίσεις του κινητού μου στο ελάχιστο

 • An Ga

  πολύ καλό, ειδικά οι μικρές εφαρμογές που μπορείς να αλλάζεις και να διαχειριστείς διάφορες ρυθμίσεις του κινητού όπως το gps, to wifi…

 • Anastasia Piperi

  πολυ καλη εφαρμογη την χρησιμοποιω ηδη 2 χρονια και το iphone 4s κραταει παραπανω ημερες η μπαταρια!!