Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα παιχνίδι στρατηγικής για το κινητό σου, είτε για Android είτε για iOS. Δύσκολο είναι να βρείτε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρατάει το gameplay απίστευτα απλό και θα συνεχίζει να σε τραβάει. Έκτος και αν ξέρεις το Auralux.

unnamed3Όταν ξεκινάτε το Auralux, κατευθείαν, πρώτη πίστα παίζεται το tutorial. Έχετε έναv ήλιο που παράγει έναν στρατό από μικρά άστρα ανά δευτερόλεπτο και έχετε δύο ή τρεις αντίπαλες ομάδες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταστρέψετε τις άλλες ομάδες. Αυτό θα το επιτύχετε κατακτώντας τους ήλιους τους. Το ίδιο θα προσπαθήσουν και αυτοί. Αλλά προτού να σπεύσουν να επιτεθούν οι άλλες ομάδες, θα θέλουν να κατακτήσουν τους γκρι, ακατοίκητους ήλιους στέλνοντας στρατούς από αστράκια. Το ίδιο θα επιχειρήσετε και εσείς για να αποκτήσετε μεγαλύτερο στρατό. Αφού κατέκτησε κάποιο γκρι ήλιο, θα αλλάξει το χρώμα του και θα γίνει ίδιο με το δικό σας και θα αρχίσει να παράγει άστρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτεθείτε ή στους αντίπαλους ήλιους ή σε άλλους γκρι. Ήλιοι με δακτυλίους γύρω τους αναβαθμίζονται ώστε να  παράγουν περισσότερα άστρα ανά δευτερόλεπτο, καθιστώντας τους πιο ισχυρούς ήλιους στο ταμπλό του παιχνιδιού, (π.χ δύο κύκλοι = δύο αστέρια ανα δευτερόλεπτο, τρεις δακτύλιοι = τρία άστρα ανά δευτερόλεπτα).

Έχετε δύο τρόπους επιλογής για την αποστολή τους στρατούς σας να επιτεθεί. Μπορείτε είτε να αγγίξετε έναν ήλιο σας επιλέγοντας τα αστεράκια που είναι γύρω από αυτόν είτε σε περίπτωση που θέλετε να επιτεθούν παραπάνω πολλοί ήλιοι ταυτόχρονα, να σύρετε με τα δάχτυλα σας και να δημιουργήσετε έναν κύκλο γύρω από τους στρατούς σας. Ύστερα, απλά αγγίξτε τον ήλιο που θέλετε να κατακτήσετε και τα στρατεύματά σας θα αρχίσουν σιγά-σιγά κλείνουν την απόσταση από τον ήλιο του εχθρού.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μέχρι τώρα το κλειδί για την νίκη είναι να προλάβεις να πάρεις τους περισσότερους γκρι-ελεύθερους ήλιους πριν τους αντιπάλους κι όμως όπως θα καταλάβετε παίζοντας το μυστικό δεν είναι αυτό.Αυτό το παιχνίδι δεν είναι για γρήγορα αντανακλαστικά, είναι καθαρά ένα παιχνίδι στρατηγικής και υπολογίζοντας πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επιτεθείτε, θα κερδίσετε.
Το Auralux είναι εύκολο να το μάθεις, γίνεται όμως δύσκολο πολύ γρήγορα γεγονός που ενδέχεται να αποθαρρύνει κλασικούς gamers από το να παίξουν όλα τα επίπεδα.

Το gameplay είναι απλό και εθιστικό, αλλά αυτό που θα σε τραβήξει στο Auralux για μένα είναι και τα έντονα χρώματα των γραφικών και τα διάφορα ηχητικά θέματα που μπορείτε να επιλέξετε για το παιχνίδι.Οι πίστες που θα σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε δωρεάν, είναι εφτά. Το επίπεδο είναι από το πιο εύκολο,μέχρι τα πιο δύσκολο. Αν καταφέρετε να τα ολοκληρώσετε όλα, σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε πακέτα με πίστες, τα οποία ξεκινάνε από την τιμή των 1,49 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 2,99 ευρώ.

Συνολικά , το Auralux είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο παιχνίδι στρατηγικής με αργούς ρυθμούς, αλλά εξαιρετικά προκλητική επίπεδα . Αν είστε εντάξει με την ιδέα να παίξετε αρκετούς γύρους για να μάθετε τα κόλπα και τις πίστες, το Aurolux είναι μια πολύ καλή επιλογή που θα αγαπήσουν οι gamers στρατηγικής.

 

Google Play:

AuraluxWar Drum Studios Puzzle FreeDownload

App Store:

 

DetailsVersions
GamesRelease: 19-06-2012
AndroidTested: 1.8.4
36 mbNow: 1.85
8.0 10

Taste App

Auralux

Το gameplay είναι απλό αλλά εθιστικό.

1
Συνολική Ικανοποίηση8.5
Ενημερώσεις6.0
Διασκέδαση8.0
Θα το παίζαμε ξανα7.5
Time Killing9.9
Ευκολία στη χρήση 9.0
Μπαταρία 7.0
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!

  • Kelly Weatherly

    ειναι πολυ ωραιο