athens-transportationΗ επόμενη εφαρμογή απευθύνεται στους κατοίκους Αττικής. Πόσες μα πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε μία στάση περιμένοντας κάποιο λεωφορείο διότι δεν ξέρουμε τι ώρα περνάει. Πόσες φορές θέλουμε να πάμε κάπου, να πάρουμε ένα τρόλεϊ, το τραμ και δεν ξέρουμε σε ποια στάση πρέπει να κατεβούμε.

Εδώ λοιπόν έρχεται η ελληνική εφαρμογή Athens Transportation για να σας βοηθήσει!

Η πρώτη ματιά ίσως σας φοβήσει επειδή θα πιάσετε τον εαυτό σας να κολυμπάει σε ένα άτονο-άχρωμο ίσως και αδιάφορο περιβάλλον εργασίας. Προσωπικά το άφησα πίσω μου σχεδόν αμέσως, χωρίς όμως να το ξεχάσω, γιατί πολύ απλά είχα στα χέρια μου ένα εργαλείο για τις μεταφορές μου, που σημαίνει ότι μέσα στο χαοτικό κλίμα μιας πόλης κύριο μέλημα μου είναι να κινηθώ γρήγορα σε όλους τους τομείς. Άρα μπαίνετε, μισο-πληκτρολογείτε τη γραμμή, το λεωφορείο, τη στάση που σας ενδιαφέρει, παίρνετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και κλείνετε την εφαρμογή. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιηγηθείτε με τις ώρες ώστε να γίνει κουραστική η διεπαφή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για όσους ο χώρος είναι πολυτέλεια: Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τη βάση δεδομένων στην εξωτερική μνήμη! Κατ’ άλλα το app ούτε 1ΜΒ δεν είναι.

Αναλυτικά η εφαρμογή περιέχει τα εξής:

 • Πληροφορίες για όλες τις λεωφορειακές γραμμες, όπως επίσης και για το τρόλεϊ. Υπάρχει αναλυτική παρουσίαση όλων των στάσεων καθώς και ενημέρωση για την ώρα έναρξης από τη αφετηρία αλλά και από το τέρμα κάθε διαδρομής.
 • Επίσης έχει ενημέρωση για την γραμμή 1 (αλλιώς Ηλεκτρικός), όπου υπάρχουν όλες οι στάσεις άλλα και ενημέρωση με ποιες άλλες γραμμές και σε ποιες στάσεις υπάρχει σύνδεση.
 • Για την γραμμή 2 του μετρό (Ανθούπολη-Ελληνικό) υπάρχει αναλυτική παρουσίαση για την έναρξη κάθε συρμού από την αφετηρία, όπως επίσης και λίστα με τις στάσεις των συρμών αλλά και σε ποιες στάσεις γίνεται η σύνδεση με άλλες γραμμές.
 • Για την γραμμή 3 του μετρό( Αγία Μαρίνα- Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο) έχουμε τις ίδιες πληροφορίες με την έξτρα σημείωση για το ποιοι συρμοί φτάνουν μέχρι το αεροδρόμιο.
 • Επιπλέον παρέχονται οι ίδιες πληροφορίες για τις γραμμές Π1 και Π2 του προαστικού όπως επίσης και για τις γραμμές Τ3-Τ4-Τ5 του τραμ
 • Εκτός από αυτά στην εφαρμογή υπάρχουν και όλες οι ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ, όπου μπορούμε να ενημερωθούμε για τις τροποποιήσεις, ενοποιήσεις αλλά και καταργήσεις δρομολογίων  καθώς επίσης και για τις στάσεις εργασίας και τις απεργίες.

 

Στα θετικά ανήκει το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ίντερνετ για να δούμε όλες αυτές τις πληροφορίες, παρά μόνο όταν θέλουμε να δούμε τις νέες ανακοινώσεις. Επίσης το γεγονός ότι για όλες τις γραμμές υπάρχει και απεικόνιση της διαδρομής σε χάρτη. Ακόμα με βάση τα δεδομένα που λαμβάνει από το GPS, βρίσκει την κοντινότερη στάση με βάση την τοποθεσία σας καθώς και τον δρόμο για να φτάσεις σε αυτή.

 

Στα αρνητικά τώρα:

Αρχικά επειδή όλα τα δρομολόγια είναι με βάση το πρόγραμμα του ΟΑΣΑ είναι πολύ πιθανές οι αποκλίσεις από τις ώρες αναχώρησης διότι δεν συμπεριλαμβάνεται η  καθοριστική, για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, κίνηση στους δρόμους.

Κάτι που θα ήθελα πολύ να δω και θα έκανε ακόμα πιο εύκολη τη πρωτευουσιάνικη ζωή μου, είναι ένα κουμπί για γρήγορο καθαρισμό του πεδίου της αναζήτησης.

 

Athens TransportationKostas Tzounopoulos Maps & Navigation FreeDownload
 
Μέγεθος Εξαρτάται από τη Συσκευή
Λήψεις 100,000 - 500,000
Έκδοση 2.0.6
 
7.2 10

Taste App

Athens Transportation

Βάζει τέλος στην άσκοπη αναμονή

1
Συνολική Ικανοποίηση7.0
Ενημερώσεις6.5
Χρησιμότητα7.0
Ευκολία στη χρήση8.3
Αποτελεσματικότητα7.4
Βαθμολογία Αναγνώστη: ( 0 vote ) 0

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!

 • Costas S Lamprinos

  πολύ καλή και χρήσιμη εφαρμογή

 • Alexandros Vourlakos

  πολυ βολικη εφαρμογη