Χθες ανακοινώθηκε η καινούργια πολύ-αναμενώμενη ναυαρχίδα της Samsung, το καινούργιο Galaxy S7. Το καινούργιο δημιούργημα της Samsung έχει ως σκοπό να οδηγήσει την εταιρία σε ανοδικές πωλήσεις και για αυτό προσπαθεί να συνδυάσει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα το κάνουν μοναδικό  ώστε να κερδίσει τους καταναλωτές.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Samsung θέλει να κερδίσει την Apple, που είναι και ο βασικότερος αντίπαλος της, σε αυτό το “Best Smartphone” μαραθώνιο και πράγματι το νέο Galaxy S7 προσφέρει εμπειρίες που δεν έχει το iPhone 6S. Πάμε να δούμε 5 βασικά χαρακτηριστικά που το νέο Galaxy S7 έχει να υπερηφανεύεται.

Δείτε επίσης:Το LG G5 ήρθε για να μείνει

Είναι αδιάβροχο(for real)

Φήμες θέλουν το περίβλημα του iPhone 6S να είναι ενισχυμένο ώστε να το νερό να μην του προκαλεί ζημιά αλλά δεν είναι πραγματικά αδιάβροχο, ούτε και επίσημα. Από την άλλη η Samsung επίσημα χαρακτηρίζει το Galaxy S7 ως αδιάβροχο και πράγματι είναι καθώς έχει βαθμολογηθεί με IP68 αντοχή στη σκόνη και το νερό, που σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει ένα μέτρο κάτω από το νερό για περίπου μισή ώρα.

 

Γρήγορη Φόρτιση

Έχουμε ξαναδεί το Fast Charging να υιοθετείτε και από άλλες εταιρίες που έχουν Android OS το τελευταίο διάστημα αλλά όχι από την Apple. Πέρα από το γεγονός ότι η μπαταρία του καινούργιου S7 είναι σχεδόν η διπλάσια σε mAh, με την δυνατότητα της γρήγορης φόρτισης θα μπορεί να δίνει αρκετή ενέργεια σε μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή να έχει ικανοποιητικό ποσοστό φόρτισης(πχ 60%) μέσα σε μισή ώρα.

 

Ασύρματη φόρτιση

Το έχετε ξανακούσει αυτό, το πρωτοφόρεσε το Galaxy S6. Στο καινούργιο Galaxy S7 η Samsung μας τονίζει ότι η ασύρματη φόρτιση θα είναι πιο γρήγορη από την ενσύρματη, αν και το “Fast Charging” θα επιτυγχάνεται πιο γρήγορα μέσω του καλωδίου. Ανεξάρτητα όμως, το Wireless Charging σκοπό έχει να σας λύσει τα χέρια καθώς απλά θα ακουμπάτε την συσκευή σε μια επιφάνεια και θα ξέρετε ότι φορτίζει.

 

“Always-on” οθόνη

Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο χαρακτηριστικό που θα έχει συνέχεια “ανοιχτή” την οθόνη. Σκοπός του είναι να δείχνει συνέχεια τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της μέρα όπως ώρα, ημερομηνία και ειδοποιήσεις εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε την οθόνη σας. Δεν πρόκειται να είναι ανοιχτή όλη οθόνη και σε όλη της τη φωτεινότητα οπότε και ίσως να επηρεάζει την απόδοση της μπαταρίας αλλά μιας και έχει 3.000 mAh αυτό μπορεί να μην είναι θέμα.

 

Widgets για τις καμπύλες της οθόνης

Προφανώς αυτό το χαρακτηριστικό θα ισχύει μόνο στο Galaxy S7 Edge. Θα μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές, επαφές, ειδήσεις και ενέργειες όπως να γράψετε ένα ολόκληρο μήνυμα μόνο από τις καμπύλες της οθόνης!

 

Το Galaxy S7 θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα σκήπτρα

Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που το Galaxy S7 έχει να κάνει φιγουράρει στο iPhone 6S, μιας και στις λεπτομέρειες το S7 έχει επίσης τη δυνατότητα για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου με microSD, το Samsung Pay έχει μεγελύτερο εύρος υποστήριξης από ότι το Apple Pay και από ότι φαίνεται η νέα κάμερα του Galaxy S7 έχει πολύ γρηγορότερο auto-focus και μεγαλύτερη ευαισθησία στις νυχτερινές λήψεις.

 

Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!