Ναι καλά διάβασες. 1.000.000$ αμοιβή, η μεγαλύτερη αμοιβή που προσφέρεται σε zero-day bug bounty program όπως αναφέρει και η ιδία η Zerodium στην ιστοσελίδα της.

Διάβασε επίσης: 11 πράγματα που δεν μπορεί να κάνει το iPhone σου!

Το τι ζητάει η Zerodium είναι απλό στην κατανόηση, δύσκολο στην πράξη. Η αμοιβή θα δοθεί σε όποιον/α καταφέρει να βρει τα τρωτά σημεία, τις αδυναμίες και προγράμματα ευπάθειας που αφορούν iPhone και iPad που λειτουργούν με iOS 9. Η δυσκολία της υπόθεσης οφείλεται στο ότι αυτή την περίοδο τα iOS 9 (μετά από πολλές βελτιώσεις πάνω στην ασφάλεια και στην αποτελεσματικότητα του λογισμικού) αποτελούν το ασφαλέστερο λογισμικό.

«Μην ξεγελιέστε, ασφαλές δεν σημαίνει άτρωτο» επισημαίνει η Zerodium στην ιστοσελίδα της

Ακόμα πιο γενναιόδωρη κάνει την αμοιβή της η Zerodium καθώς δήλωσε ότι δεν θα δώσει μόνο μια αμοιβή, αλλά συνολικά τρεις. Έτσι λοιπόν 1.000.000$ θα δοθούν στους τρεις πρώτους που θα είναι σε θέση να παραδώσουν ένα πρόγραμμα εκμετάλλευσης ευπάθειας το οποίο θα δίνει μέσω της εγκατάστασης μιας τυχαίας εφαρμογής πλήρη έλεγχο των συσκευών της Apple που να λειτουργούν με iOS 9 (iPhone 6s,iPhone 5,iPad Air 2, iPad mini 4 κλπ). Η επίθεση πρέπει να γίνεται μέσω μιας ιστοσελίδας η οποία θα στοχεύει είτε τον browser του κινητού, είτε οποιαδήποτε εφαρμογή προσβάσιμη μέσω του browser ή μέσω ενός γραπτού μηνύματος ή ενός αρχείου πολυμέσων το οποίο θα παραδίδεται μέσω SMS ή MMS.

Μπες τώρα

Έτσι λοιπόν Έλληνα security researcher, reverse engineer, και jailbreak developer πιάσε δουλειά γιατί η προθεσμία σου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2015. Και αν πάρεις τα 1.000.000$ δώσε κάτι και σε μας που σε ενημερώσαμε.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.